24 / 04 / 2024

kira stopajları ertelendi mi

kira stopajları ertelendi mi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı'nda yaptığı incelemelerden sonra dikkat çeken açıklamalar yaptı.

CHP'li belediyelere ait 15 bin 251 iş yerinin kira ücreti ertelendi!

Pandemi döneminde belediyeler tarafından verilen destekler kapsamında CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin 15 bin 251 adet kira ücreti ertelendi.

İstanbul Havalimanı'nın 2021 kiraları da ertelenecek mi?

İGA’nın DHMİ’ye ödemesi gereken yıllık kira tutarı 1 milyar 45 milyon Euro. Fakat 2019’dan sonra 2020’de de kira ödemesi ertelendi. Peki, 2021'de de kira ertelenecek mi?

TAV Havalimanları'nda 2022 kira ödemeleri 2024'e ertelendi!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, "Türkiye’de işlettiğimiz tüm havalimanlarının işletme süreleri ikişer sene uzatıldı ve 2022 kira ödemeleri 2024’e ertelendi." dedi.

TAV Havalimanları, kira ödemelerini 2024 yılına erteledi!

TAV Havalimanları, DHMİ tarafından Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatıldığını ve kira ödemelerinin 2024 yılına ertelendiğini açıkladı.

Finike'de belediyeye ait kira ödemeleri ertelendi!

Finike Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinden kira alınmamasını, işyerinin kapalı kaldığı süre kadar kira süresinin uzatılmasına karar verdi.

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Erhan Usta: Kira stopajları sıfırlanmalı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine erteleme!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi kısıtlamaları boyunca, İBB'ye ait gayrimenkullerde kira ödemelerinin ertelendiğini açıkladı.

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

Kira stopajında vergi düştü! 

İş yerlerinde kira stopajlarının düşürülmesi akıllara birçok soru getirdi. Gelir vergisi beyannamesi verip vermeme durumuna göre ve bir yandan da kiranın net ya da brüt olup olmaması karşısında aradaki farkın kimin cebinde kalacağı merak ediliyor.

İş yeri kira sözleşmelerinde yeni düzen!

Yeni Borçlar Kanunu ile kiracıları biraz daha fazla koruyan yeni bir kira ilişkisi öngörüldü. Yeni kanunun yürürlüğe girmesi ile iş dünyasında yer alan kiracılar için 8 yıl ertelendi.

Çiftçilerin kredi ve kira ödemeleri ertelendi!

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Hazine destekli kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay ertelediklerini söyledi.

Hazineye ait tarım arazilerinden alınacak kiralar 6 ay ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada tarımsal amaçlı kiralanan hazine arazilerinden alınacak kira bedellerinin 6 ay süreyle ertelendiğini duyurdu.

kira stopajları ertelendi mi Haberi

kira stopajları ertelendi mi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı'nda yaptığı incelemelerden sonra dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Akşener, "İBB'nin İstanbul'a yaptığı projeler, hizmetler, ben, milletvekili arkadaşlarımız, il başkanımız dahil, partimizin yöneticileri dahil bilgi sahibi olmak üzere sayın başkanın daveti ile buradayız" diyen Akşener, "Gündelik, siyasi mutlaka pek çok sorunu var ama bu gördüğümüz, göreceğimiz hizmetlerin gölgelenmesine sebep olur. Onun için proje dışı bir konuda bir şey konuşmayacağım. Vatandaşımızın ilgisinin bilgisinin olması gereken alanlar buraları" diye konuştu. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in bayramdan önce esnafın açılması çağrısının sorulmasını şöyle yanıtladı:

"Aynı fikirdeyim de esnaf çok başından beri yanlış yönetildi. Demin bu metro...