26 / 04 / 2024

kktc camileri

kktc camileri

Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC'nin en büyük camisini inşa etmek için yaklaşık 10 milyon dolar harcayacak

KKTC Su Temin projesi faaliyete geçiyor!

Temiz suyu Mersin'den KKTC'ye ulaştıracak "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Türkiye ve KKTC'yi bağlayan Asrın Projesi tamamlandı!

Türkiye ve KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesi' tamamlandı. Dünyada bir ilk olan proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla açılıyor

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni yarın!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi yarın faaliyete geçecek!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Asrın projesi için Alaköprü ve KKTC'de tören düzenlenecek!

Türkiye'den deniz altından borularla KKTC'ye ulaştırılan su Gecitköy Barajı'na akmaya devam ederken, projenin resmi açılış tarihi de kesinleşti. 17 Ekim'de hem Alaköprü hem de KKTC'de tören düzenlenecek. Erdoğan tören için KKTC'ye gelecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni 17 Ekim'de!

KKTC’de yapımı tamamlanan "Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi"nin açılışı, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılıyor.

KKTC Su Temini Projesi'nde isale hattına su verilmeye başlandı!

Türkiye ile KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesinde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

KKTC Su Temini Projesi'nde son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandığını bildirdi.

KKTC Su Temini Projesi'nde ilk su Kıbrıs'a ulaştı!

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Türkiye'den gönderilen su Yavru Vatan'a ulaştı Bakan Eroğlu, 'Proje ile ada halkının uzun vadeli su ihtiyacı karşılanacak' dedi.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

Asrın projesinde ilk su KKTC'ye ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

Asrın Projesi'nde KKTC'ye ilk su ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı.

kktc camileri Haberi

kktc camileri


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da yerleşkesi olan ve 20 bini aşkın öğrencisi bulunan Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC'nin en büyük camisini inşaa edecek. "Yakın Doğu" adı verilecek caminin yaklaşık 10 milyon dolara (18 milyon lira) mal olması bekleniyor. Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat İ. Günsel, KKTC'nin en büyük ve en yüksek camisi olacak proje ile ilgili şu bilgiyi verdi: "4 bin 200 metre kapalı alanı bulunan camide 6 bin kişi ibadet edebilecek. İkişer şerefeli 55 metre yüksekliğindeki 4 minaresi bulunacak caminin ana kubbesi yerden 28 metre yüksekliğinde ve 28 metre çapında olacak. Ana kubbeyi çevreleyen 29 adet daha küçük çapta kubbeler bulunacak. Caminin iç avlusunun ortasında büyük bir şadırvan yer alacak. Ayrıca iç avlu 21 adet 5 metre...