24 / 04 / 2024

kocaeli tarihi bina

kocaeli tarihi bina

Kartepe ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor.

Kocaeli'de 65 tarihi bina restore edildi!

Kocaeli'de 1923-2013 yılları arasında 65 adet tarihi yapının restore edildi. "Tarihin Dönüşümü Sunumu" nda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçmişini bilmeyen birulusun geleceğine yön veremeyeceğini savundu...

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.

Kars'taki tarihi bina TÜGVA'ya tahsis edildi!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Tarihi bina 'Şura-i devlet' 54 milyon TL'ye yeniden yapılacak!

İstanbul Valiliği tarafından 1869 yılında inşa edilen ve bir yangının ardından 1911'de tamamen yanan Şura-i Devlet binası yeniden inşa edilecek. Yeniden yapım işi 53 milyon 803 bin 175 TL'ye ihale edildi.

Orhan Veli Kanık’ın simit fırını ihaleye çıkıyor!

Türk Edebiyatı'nın değerli isimlerinden Orhan Veli Kanık’ın şiirlerine ilham olan simit fırınının yer aldığı tarihi bina, restorasyon karşılığı ihaleye çıkarılıyor...

kocaeli tarihi bina Haberi

kocaeli tarihi bina

Kocaeli Kartepe İstasyon Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 50 yıllık pancar deposu kimliği belirsiz kişiler tarafından iş makinesi ile yıkıldı. Kiralık olduğu belirlenen iş makinesinin sahibi ve operatörü, Kartepe Belediyesi tarafından yapılan şikâyet sonrasında polis ekipleri tarafından sorgulanırken, iş makinesini kiralayan kişiye ise ulaşılamadı. Polis ekipleri, iş makinesini kiralayan kişilere ulaşmak için çalışma başlattı.

Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, yıkım sonrasında olay yerine geldiklerini söyleyen Başkan Mustafa Kocaman, "Cumartesi günü, yıkanın belli olduğu ama yıktıranın belli olmadığı bir olayla buranın yıkıldığını öğrendik. Öğrenir öğrenmez, belediyemizdeki hem imar, hem zabıta, hem teknik arkadaşlarımızın tamamı gelip oraya müdahale etti. Burası Adapazarı Şeker Fabrikası'na ait bir alan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de kamulaştırmayla ilgili bir davası burada devam ediyor. Ayrıca, Anıtlar Kurulu...