16 / 04 / 2024

konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı

konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı

Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2018 Ağustos ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi...

Vatandaşlığı duyan yabancı konuta koştu!

TÜİK tarafından dün açıklanan Temmuz ayı konut satış istatistiği verilerine göre en yüksek artış yabancı satışında yaşandı. Bunda da ‘yabancı yatırımcıya vatandaşlık’ verilmesi etkili oldu.

Yabancıya vatandaşlık hakkı sermaye piyasalarında rüzgar estirecek!

Türkiye'de en az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alan yabancılar, Türk vatandaşlığına hak kazanacak. Oğuz Kösebay, “Yabancılar hem güvenli hem de katma değeri yüksek yatırım yapabilecek” dedi

Türkiye, MIPIM'de yoğun ilgi görüyor!

Bu yıl ilk kez ‘vatandaşlık hakkı’ ile yabancı yatırımcının karşısına çıkan Türkiye, Gayrimenkul fuarı MIPIM'de yoğun ilgi görüyor. Bugün, 100 büyük yatırımcı iş fırsatları için Türk firmalarıyla bir araya gelecek.

Müteahhitler yabancıya vatandaşlık hakkı için tanıtıma çıkıyor!

Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanınmasının önünü açan yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanması, sektör uzmanlarını umutlandırdı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Temmuz ayında yabancıya 4 bin 495 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Temmuz'da yabancıya 4 bin 495 adet konut satıldı.

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında yabancıya 653 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut GYO 2021 yılı 1 Ocak-6 Haziran döneminde yabancıya 652 milyon 909 bin 848 TL değerinde 282 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi.

Haziran ayında yabancıya 4 bin 748 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Haziran'da yabancıya 4 bin 748 konut satıldı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Konut satışları Haziran ayında büyük çıkış yakaladı. Satışları önceki aya oranla yüzde 127 artış sağlarken ilk 6 ayda yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Yabancıya konut satışında şartlar değişecek mi?

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında yabancıya konut satışında şartların değişmesi öngörülüyor.

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada Antalya'da yabancıya konut satışının yüzde 27 arttığını söyledi.

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı.

Yabancıya konut satışında rekor bekleniyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında rekor beklediklerini belirtti.

Nisan'da yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan ayında yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı.

konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı Haberi

konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı

“Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 oranında arttı. Geçtiğimiz ayda hayata geçirilen ve 31 Ekim’e kadar devam edecek olan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ indirim kampanyasının sektörümüzü canlandırdığını görüyoruz. Yukarıya doğru yükselişe geçen bu ivme önümüzdeki günlerde artarak sürecektir.

Yabancılara satılan konut satışlarına baktığımızda ise bu ay, geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 129,6 oranında bir artış yaşandığını görüyoruz. Ağustos ayında yabancılara 3 bin 858 adet konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ağustos da ilk sırayı bin 141 konut satışı ile İstanbul aldı. Yaşanan bu artışın önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini öngörüyoruz.   

“Sektörümüze büyük bir canlılık getirecek”

Aynı zamanda Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Türk vatandaşlığı kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte...