16 / 04 / 2024

konut dokunulmazlığını ihlal suçunun cezası

konut dokunulmazlığını ihlal suçunun cezası

Konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi durumlarında, mağdur kimsenin şikayeti üzerine ihlali yapan kişiye ceza veriliyor. Konut dokunulmazlığı cezası ile ilgili hususlar Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenleniyor...

Konut dokunulmazlığını ihlal suçu!

Türk Cumhuriyeti Anayasası 21. maddesine göre, kimsenin konutuna dokunulamıyor. Söz konusu hak yasada "Konut dokunulmazlığı" olarak ifade ediliyor. Konut dokunulmazlığını ihlal suçu ve cezası ise Türk Ceza Kanununda şekilleniyor...

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Kiraya verdiği dairesine çilingir ile giren ev sahibine 10 ay hapis!

Kahramanmaraş'ta kira borçlarını ödemediği gerekçesiyle kiracısının oturduğu daireye tahliye için çilingir yardımıyla giren ev sahibi "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

7 soruda konut dokunulmazlığının ihlali!

Konut dokunulmazlığını ihlal suçunun maddi unsuru, failin, hak sahibinin rızasına aykırı olarak konutuna veya konutun eklentilerine girmesi veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmaması gerekiyor. Peki konut dokunulmazlığı ihlal edildiğinde ne oluyor? İşte cevabı...

Ceyda Sabah'a 'konut dokunulmazlığı ihlali' cezası!

Coşkun Sabah’ın kendisini aldatmasından şüphelendiği için Etiler’de bulunan daireyi çilingirle açtıran Ceyda Sabah, ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan yargılandı. Sabah'a ve annesine bin 500’er lira para cezası verildi.

Sakarya'da konut dokunulmazlığını ihlal eden 6 kişi tutkandı!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde konut dokunulmazlığını ihlal ettiği iddia edilen 10 kişiden 6'sı tutuklandı. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

Konut reklamlarını Ti'ye alan reklam!

Geçtiğimiz yıl bin 400’ün üzerinde markalı konut projesinin hayata geçirildiği Türkiye'de bu projeler için yüzlerce reklam filmi çekildi. Ece Erken'in geçtiğimiz yıllarda Fox TV'de yayınlanan programı Rengarenk de konut reklamlarını Ti'ye aldı. İşte o reklam filmi...

Ali Ağaoğlu: Konut fiyatlarının düşmesini beklemek hayal!

Ağaoğlu Çekmeköy Park projenin lansmanında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Konut fiyatlarının düşmesi hayal" şeklinde açıklamada bulundu.

İzmir'in mega projeleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelere yepyeni bir görünüm kazandırırken, arsa ve konut fiyatlarını yükseltiyor.

Yeni teknolojiler, konut satın alma sürecini dönüştürüyor!

HSBC Grubu’nun “Konut Sahibi Olma Eğilimleri: Konut Satın Almanın Geleceği” raporuna göre; yeni teknolojiler bireylerin konut satın almada kullandıkları yöntemleri değiştiriyor.

Risk almayın yeni konut alın!

İZEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, konut satın almak ya da kiralamak isteyen vatandaşları uyardı. Akgün, vatandaşların yeni konut almaları gerektiğini ifade etti.

KDV avantajı yabancılara konut satışını artırdı!

Yabancıya konut satışları Haziran'da rekor seviyeye ulaştı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışını değerlendirdi.

İnşaat maliyetleri konut fiyatlarını artırdı!

KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık, inşaat sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Akbıyık, inşaat maliyetlerin artmasıyla birlikte konut fiyatlarının da zorunlu olarak yükseldiğini söyledi.

KDV'siz konut satışının detayları belli oldu!

Yabancıya ve gurbetçilere KDV'siz konut satışının detayları belli oldu. KDV muafiyeti için aranan koşullar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı..

konut dokunulmazlığını ihlal suçunun cezası Haberi

konut dokunulmazlığını ihlal suçunun cezası

Konut dokunulmazlığı cezası!

Konut dokunulmazlığı, T.C. Anayasası kapsamında düzenleniyor. Anayasa hükümlerine göre, yargıç kararı olmadan ulusal güvenlik ya da kamu düzeni bakımından gecikmede sakınca bulunan durumlarda, yasaca yetkili kılınan katın buyruğu bulunmadan konuta girilememesi, arama yapılamaması ve buradaki eşyaya el konulamaması durumu, konut dokunulmazlığını ifade ediliyor.


Konut dokunulmazlığının ihlali durumlarında Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alan hükümler uygulanıyor.


Kanuna göre bir kimsenin konutuna veya konutunun eklentilerine izni olmadan giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Konut dokunulmazlığı cezası ile ilgili Türk Ceza Kanunu hükümleri aşağıda sıralanıyor:


Konut Dokunulmazlığının İhlali

MADDE 116 - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi,...