20 / 04 / 2024

konut ekspertizi

konut ekspertizi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ara formülle gayrimenkulde ekspertiz raporu zorunlu hale gelecek.

Ekspertiz raporu örneği!

Konut ekspertizi nedir? Konut ekspertiz raporu nedir? Konut ekspertizi hakkında merak ettiğiniz detaylı bilgiler ve konut ekspertiz raporu örneği incelemeniz için haberimizin devamında yer alıyor..

Konut kredisi ekspertizi nedir? Nasıl yapılır?

Özel ve kamu bankalarından konut kredisi almak isteyenler bankaların istediği bazı şartları yerine getirmek zorunda. Peki, Konut kredisi ekspertizi nedir? Nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Konut kredisinde konut ekspertizi zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Eksperler eve değer biçiyor hazırladıkları ekspertiz raporunu bankaya sunuyor. Eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir? Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Ekspertiz nasıl hesaplanır?

Konut ekspertizi, konut kredisinde zorunlu bir aşamadır. Konut ekspertizi, bu konuda uzman ve lisans sahibi eksperler tarafından yapılan konutun değer tespit süreci oluyor. Peki ekspertiz nasıl hesaplanır?

Konut ekspertizi nasıl yapılır?

Bankaların konut alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı incelemeler dikkate alınıyor. Gayrimenkul uzmanlarının araştırmaları sonucunda bankalara rapor veriyorlar. Peki bu konut ekspertizi nasıl yapılır?

Ekspertiz raporu örneği!

Konut ekspertizi nedir? Konut ekspertiz raporu nedir? Konut ekspertizi hakkında merak ettiğiniz detaylı bilgiler ve konut ekspertiz raporu örneği incelemeniz için haberimizin devamında yer alıyor..

Konut ekspertiz raporuna itiraz!

Yanlış ekspertiz raporu yapıldığını düşünen gayrimenkul alıcısı buna bağlı olarak kredi miktarının az çıkmasından dolayı konut ekspertiz raporuna itiraz edebiliyor. Bu durumda dava açılarak tekrar gayrimenkul ekspertizi yapılması söz konusu oluyor...

Konutun ekspertizi nasıl yaptırılır?

Kredi kuruluşları tarafından verilen konut kredileri gayrimenkul eksperlerinin hazırladığı konut eksperizine bağlıdır. Konutun ekspertizi nasıl yaptırılır?

Anadolu'da ucuz konut alma fırsatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı 6.848 sosyal konutu satışa sunuyor

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

konut ekspertizi Haberi

konut ekspertizi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ara formülle gayrimenkullere ekspertiz raporu zorunluluğu geliyor. Ekspertiz raporlarında gayrimenkulle ilgili her türlü sorunun rapor halinde değerlendirilecek.

2022 yılında geçilecek

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, ev, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul satışına ‘gerçek değer’ zorunluluğu getiriliyor. 2022 yılında hayata geçirilecek uygulama öncesinde vergi kaybını önlemek için ara formül hazırladı.

Vergi kaybı önlenecek

Yeni dönemde yürürlüğe girecek formüle göre gayrimenkul satacak olanlar, değerleme şirketlerinden ekspertiz raporu alacak.  Tahminen 250-300 liraya temin edilecek raporla tapuya gidip gerçek değer üzerinden satış gerçekeleşecek.

Hızlı satış imkanı 

Gayrimenkulünü hızlı satmak isteyenler için fırsat olarak görülen ekspertiz raporunun birçok avantajı bulunuyor. Tapu satışında değerleme raporlarının zorunlu tutulması alıcı ve satıcıların hızlı ve güvenli satış yapmalarını sağlıyor. 

Zorunlu olacak

Önümüzdeki yılın programda yer alan ve Aralık...