29 / 03 / 2024

konut kredisi evin değerinin ne kadarına veriliyor

konut kredisi evin değerinin ne kadarına veriliyor

Ev almak için konut kredisine müracaat eden kimselerin en çok merak ettiği husus "Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?" sorusu oluyor. İşte ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı...

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Evin değerinin tamamı için konut kredisi verilir mi?

Konut almayı düşünen vatandaşların ilk tercihleri konut kredisi oluyor. Peki uygun taksitlerle konut sahibi olma imkanı sunulan konut kredilerinde evin tamamı için kredi çekmek mümkün mü? İşte detaylar...

Hiç peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri?

Evin tamamına konut kredisi veren bankalar vatandaşlar için büyük fırsat oluşturuyor. Peki hiç peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır 2020?

Bir ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara  bankalar tarafından, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla verilen bir kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır 2020?

300.000 TL evin konut kredisi taksiti ne oldu?

Bankaların konut kredisi peşinatlarının düşmesi ve faiz oranlarının inmesi ile konut almak için oldukça cazip fırsatlar oluştu. Peki 300 bin TL’lik ev için aylık ne kadar konut kredisi taksiti ödenir?

Konut kredisi evin değerinin yüzde kaçına kadar veriliyor?

Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı gereğince konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar konut kredisi kullandırabilir.

QNB Finansbank'tan evini değiştirene konut kredisi!

QNB Finansbank Evini Değiştiren Konut Kredisi ile hali hazırdaki evin satılmasını beklemeden satın alınacak evin ekspertiz değerinin %100’üne kadar konut kredisi imkanı sunuyor..

Babadan oğula konut kredisi!

Konut sahipleri evini oğluna satmak ya da bağışlamak isteyebiliyor. Satışın yapılması halinde oğul, evin satış bedeli için konut kredisi kullanmak isteyebiliyor. Peki, babadan oğula konut kredisi var mı?

Konut kredisi devlet katkısı nasıl alınır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlere, evin değerinin yüzde 75'i oranında kredi veriliyor. Geriye kalan kısım peşinat olarak ödeniyor. Bu durumda devlet peşinata katkı sağlıyor. Peki, konut kredisi devlet katkısı nasıl alınır?

Konut kredisi ne kadar çekilebilir?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler bankaların konut kredilerinden faydalanabiliyor. Kredi kullanmak için hem kişinin gelirinin hem de kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, konut kredisi ne kadar çekilebilir?

Konut kredisi devredilebilir mi?

Bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olmak için kredi kullanan vatandaş kredi taksitlerini ödeyemez hale gelebiliyor. Bu durumda evin satış sürecinde konut kredisi de devredilebilir mi?

konut kredisi evin değerinin ne kadarına veriliyor Haberi

konut kredisi evin değerinin ne kadarına veriliyor

Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak tanımlanıyor. Ev almak için konut kredisine müracaat eden kimselerin en çok merak ettiği husus "Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?" sorusu oluyor.


1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamaya göre, evin değerinin tamamına kredi verilmiyor. 


3980 sayılı ve 16 Aralık 2010 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararına göre konut kredisi en fazla mesken değerinin en fazla yüzde 75'ine veriliyor. 


Buna göre, 100 bin TL değerinde bir ev satın almak istediğinizi düşünelim. Bankalar en fazla 75 bin TL değerinde; 200 bin TL'lik bir ev satın almak istemenizde ise en fazla 150 bin TL kredi kullandırabiliyor.


Ancak kimi bankalar konutun tamamına kredi vermek adına...