25 / 04 / 2024

konut kredisi zorunlu sigortalar

konut kredisi zorunlu sigortalar

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin ödedikleri masraflar arasında sigorta masrafları da bulunuyor. Peki konut kredisi için zorunlu sigortalar nelerdir? Konut kredisi için zorunlu olmayan sigortalar nelerdir?

Konut kredisi faizlerinde düşüş hızlanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın zorunlu karşılıklara ilişkin kararının konut kredisi büyümesini desteklemesi ve küresel faiz indirim trendinin etkisiyle konut kredisi faizlerindeki düşüşün hızlanması bekleniyor. 

Ziraat Bankası 0.99 konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi dahilinde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Peki konut ürünü için ne kadar dosya masrafı ve zorunlu sigorta uyguluyor?

Ziraat Bankası konut kredisi maliyeti ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisine ek hangi sigortaları zorunlu tutuyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisine ek uyguladığı masraflar ve konut kredisi hesaplama maliyetleri ne kadar?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne kadar?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne kadar? İş Bankası kampanyalı konut kredisi için hangi sigorta ve masrafları zorunlu uyguluyor?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları!

Ziraat Bankasının konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar nelerdir? Hangi sigortalar konut kredisi kullanımında zorunlu tutuluyor. Ziraat Bankası konut kredisine ne kadar masraf uyguluyor?

İNG Bank konut kredisi hesaplama!

İNG Bank konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? İNG Bank’ın konut kredisi ve zorunlu sigorta maliyetleri ne kadar?

HalkBank konut kredisi masrafları ne kadar?

HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28. Bankanın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar ve zorunlu sigortalar neler? 

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Son günlerde gündemde olan konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile kredi masraflarının artması haberi üzerine Kredi Pazarı, Ziraat Bankası'nın konut kredilerine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

Konut kredisi kullanmadan önce bilinmesi gerekenler!

Bankalardan konut kredisi kullanmadan önce en uygun konut kredisi seçenekleri nasıl bulunur? Konut kredisine peşinat ödemek şart mıdır? Konut kredisi için zorunlu evraklar nelerdir?

Konut kredisi sigorta iptali!

Konut kredisinde yapılan sigortalardan DASK zorunlu bir sigorta olup; diğer sigortalar isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapılan konut kredisi sigorta iptali nasıl olur?

Konut kredisi sözleşmesi şartları!

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Sözleşmeden önce kredi kuruluşunun ön bilgilendirme formu vermesi zorunlu oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi şartları..

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi yıllık maliyet oranı 2015!

Konut finansmanı sözleşmelerinde, yıllık maliyet oranının yer alması zorunlu oluyor. Konut kredisi yönetmeliğinde bu maliyetin nasıl olması gerektiği açıklanıyor. İşte konut kredisi yıllık maliyet oranı 2015...

konut kredisi zorunlu sigortalar Haberi

konut kredisi zorunlu sigortalar

Konut kredisi için zorunlu sigortalar!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin ödedikleri masraflar arasında sigorta masrafları da bulunuyor. Kimi sigortalar konut kredisi için zorunlu olmamasına karşın, zorunluymuş gibi gösterilerek tüketicilerin sigorta yaptırmaları isteniyor. Peki hangi sigortalar konut kredisinde zorunludur? Hangi sigortalar konut kredisinde zorunlu değildir?


Kredi kullandırım aşamasında tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için zorunlu olan sigorta DASK'tır. Bu sigorta dışındaki sigortalar isteğe bağlıdır.


Ancak konut kredisi kullandırım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen sigortalardan biri de konut sigortasıdır. Çoğu zaman DASK ile karıştırılır.


Evin özelliğine ve deprem riskine göre belirlenen DASK'ın değeri yıllık ortalama 100-150 TL civarındadır. 


Konut sigortası ise tamamen isteği bağlı, kanunen de yaptırılması zorunlu olmayan evin hırsızlık, sel baskını gibi sigorta poliçesinde belirtilen risklere karşı koruma altına alan bir sigorta tipidir.


Bu...