28 / 03 / 2024

konutlara ait çevre temizlik vergisi oranları 2014

konutlara ait çevre temizlik vergisi oranları 2014

Maliye Bakanlığı konutlara ait Çevre Temizlik Vergisi'nin su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanacağını bildirdi...

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümden hak sahibi olanlar dikkat! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ödemeler için tarih verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya depremzedelerine müjdeyi verdi. Kentsel dönüşüme giren konutlara 18 ay eşit faizle sahip olunabilecek. İşte detaylar…

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 67 adet gayrimenkulü satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait 27 arsa ve 40 gayrimenkul satışa çıkarılıyor.

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın askeri arazisi Emlak Konut GYO'ya satıldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut GYO, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 937 milyon 289 bin TL'ye satın aldı.

Kiracılar dikkat! O vergiyi ev sahibi mi ödeyecek siz mi?

1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla konutlar ile iş yerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları da belirlendi. İşte o rakamlar...

Konut çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2021 belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2021...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ankara Başkent Emlak Konutları 2. Etap'ın kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Başkent Emlak Konutları 2. Etap projesinde, 29397 Ada 10 Parsel ve 29397 Ada 11 Parsel Konutlar ile Bu Konutlara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kısmi Kesin Kabul Tutanağı onaylandı.

TOKİ Kuzey Ankara Girişi projesi onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kuzey Ankara Girişi'ndeki konutlar için onarım ihalesi!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Şişli'de Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi. Olay üzerine Muammer Keskin ilginç bir çözüm buldu.

konutlara ait çevre temizlik vergisi oranları 2014 Haberi

konutlara ait çevre temizlik vergisi oranları 2014


Maliye Bakanlığı'nın konuya ilişkin tebliğleri Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. 


Buna göre, konutlara ait Çevre Temizlik Vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanacak. 


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin Çevre Temizlik Vergisi, belirlenen ilgili tarifelerin 7. grubun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecek. 


- İndirimli Çevre Temizlik Vergisi uygulaması 


İlgili Bakanlar Kurulu kararına göre konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, büyükşehir belediye sınırları içinde bulunanlar hariç olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde...