19 / 04 / 2024

konutların çevre temizlik vergisi

konutların çevre temizlik vergisi

Konutlar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Bu vergi senede iki taksitte ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

Konutların çevre temizlik vergisi 2015!

Çevre temizlik vergisi ödemeleri işyeri ve meskenlerde farklı şekilde hesaplanıp; farklı şekilde ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar? Konutların çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Konutların çevre temizlik vergisi 2014!

Çevre temizlik vergisi, işyeri, konut ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. İşyeri ve diğer yapılar için vergi belediyeye ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Evlerde çevre temizlik vergisi!

Çevre ve temizlik vergisi, gayrimenkuller için alınan vergiler arasında yer alıyor. Vergi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı kullanıcılarından alınıyor. İşte evlerde çevre temizlik vergisi..

Konutlarda çöp vergisi nasıl ödenir?

İşyeri ve dükkan sahiplerinin çöp vergisi ödemeleri için belediyeye gidiyor. Peki, konutların çöp vergisi nasıl ödenir? Konutlarda çöp vergisi nasıl hesaplanır? İşte sorularınızın yanıtı bu haberde...

Murat Kurum Elazığ'daki TOKİ konutlarını inceledi!

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına verilecek TOKİ konutlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inceledi...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün bugün!

2018 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Mükelleflerin ödemelerini mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün yarın!

1 Kasım 2018 tarihinde başlayan emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin mesai bitimine kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor...

Çevre temizlik vergisi yapılandırması için son gün bugün!

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü bugün olarak belirlendi.

Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018!

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü 2018 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi son ödeme günü 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinde 1. taksit dönemi bugün sona eriyor..

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 15 gün!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak ve çevre temizlik vergisinin 1. taksitinde son 15 gün kaldı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bursa'daki konutlarını Turyap satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa’daki Botanik 224, Yükselen Park, Atış Premium konutlarını Turyap aracılığı ile satıyor. 

Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerinde son 30 gün!

Yalnız konut ve işyeri kullanıcılarının mükellef olduğu çevre temizlik vergisinin 2018 yılı 1. taksit ödemelerinde son 30 gün kaldı..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2018 yarın başlıyor!

Emlak ve çevre temizlik vergisinin 2018 yılının ilk taksit taksit dönemi yarın başlıyor. Mükellefler ödemelerini üç aylık bir süreçte belediyelere yapabilecek..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

2017 yılına ait emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Bugün içerisinde ödeme yapmayan vergi mükelleflerini vergi cezası bekliyor..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yarın bitiyor!

2017 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme dönemi yarın mesai bitiminde sona eriyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerinde son 3 gün!

1 Kasım'da başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Buna göre henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin önünde son 3 günü bulunuyor..

konutların çevre temizlik vergisi Haberi

konutların çevre temizlik vergisi

Konutların çevre temizlik vergisi 2016!

Konutlar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Bu vergi senede iki taksitte ödeniyor. Ancak konutların çevre temizlik vergisi işyerlerinkinden farklı olarak ödeniyor.


Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesinde, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.


Konutlara ait vergi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile, vergi borcu da ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi 2016


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak,...