26 / 04 / 2024

Konya Metrosu müjdesi

Konya Metrosu müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Anadolu Yakası'na yeni metro müjdesi: Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metrosu'nun yapımı bugün başlıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, X sosyal medya hesabından Anadolu Yakası'na yeni metro müjdesi verdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, Bergama'ya İZBAN müjdesi verdi.

TOKİ Konya projesi için Mart 2023 müjdesi geldi! 127 yeni konutu sakın kaçırmayın!

TOKİ Konya projesi için resmen Mart 2023 müjdesi geldi... 127 yeni konutu sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Konya 2023 projesi ihalesi...

TOKİ Konya projesi için yeni yıl müjdesi geldi! 258 yeni konutu aman kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya projesi için yeni yıl müjdesi geldi... 258 yeni konutu aman kaçırmayın...

TOKİ'den Konyalılara son dakika müjdesi! O ilçeye tam 396 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ'den Konyalılara son dakika müjdesi geldi. TOKİ Konya'nın O ilçesinde tam 396 yeni konut inşa edecek. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Murat Kurum'dan Konya'ya millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'ya millet bahçesi müjdesi verdi.

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

Konya'nın en büyük devlet yatırımı olan Konya Metrosu Projesi’nin önemini ve şehre kazandırdıklarını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Metro ile birlikte Konya dünyaca metrosu olan şehirler arasına yükselecek'' dedi.

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...

Antalyalı dar gelirliye 5 bin konut müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,Kumluca’yı uçuracak projelerini açıkladı. Türel dar gelirliye 5 bin konut müjdesi verdi.

İbrahim Ulusoy'dan Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy, Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Kayseri Kocasinan'a sosyal tesis ve okul müjdesi!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçeye sosyal tesis ve okul müjdesi verdi.

Samsun Atakum'a öğretmenevi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum'a öğretmenevi müjdesi verdi.

Karabağlar’a kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Şengül, Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Konya Metrosu müjdesi Haberi

Konya Metrosu müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu tamamlandığında, yüksek hızlı tren hatları ve şehirleri arası yollar arasında irtibat sağlanmış olacak


Kentteki 5 üniversite, hastaneler ve hızlı tren garlarıyla bir uçtan bir uca irtibatı sağlayacak Konya Metrosu, üç etaptan oluşacak. Gelecek yılın ilk aylarında kazma vurulacak metronun ilk etabının 2018'deki Şeb-i Arus törenlerinde hizmete açılması hedefleniyor. 


Kamu kurumları, sanayi bölgeleri, hastaneler ve turistik bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak 44 kilometrelik metro hattı, kent içi ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. 


İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü il 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun metro müjdesinin kentte büyük heyecan ve sevinçle karşılandığını söyledi. 


Böyle büyük yatırımların, hükümet desteği olmaksızın yapılamayacağına işaret eden Akyürek, Metro Konya Projesi'nin kentin sadece bugününü değil, geleceğini de ulaşım açısından kurtaracağını anlattı. 


Konya'da yolcu ve...