27 / 04 / 2024

Körfez Köprüsünde son durum

Körfez Köprüsünde son durum

Geçtiğimiz Mart ayında kopan kedi yolunun tekrar yapılması için hazırlıklarda son aşamaya gelindi, 2015 yılı sonu olan köprü bitim tarihinde bir değişiklik olmadığı belirtildi.

3. Boğaz Köprüsü ve Körfez Köprüsü geçişleri zamlandı mı?

Yapımları devam eden Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Köprüsü'nün geçiş ücretleri dolardaki artış nedeniyle şimdiden zamlandı. Dolarda yaşanan rekor artış özellikle ithal ürün fiyatları üzerinde baskı yaratarak günlük hayatı etkiliyor.

Körfez Köprüsü'nün geçici yolunda sona gelindi!

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı 'kedi yolu' olarak da adlandırılan geçici yürüyüş yolunda sona yaklaşıldı.

Körfez Köprüsü 2 yakayı birleştirdi!

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı geçici yürüyüş bantları da döşenmeye başlandı.

Körfez köprüsünün kuleleri hızla yükseliyor!

İstanbul –İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesi kapsamında yapımına devam edilen İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında kule yükseklikleri 120 metreyi aştı.

Körfez Köprüsü'nün ayakları su üstünde yükselmeye başladı!

İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi' nin en önemli geçiş noktalarından biri olan İzmit Körfez Köprüsü' nde çalışmalar hızla ilerliyor...

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son dokunuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün güvenliğinin yapay zeka desteği aracılığıyla sağlanacağına dikkat çekerek, "Uyarı mesajlarının gösterimi yapay zeka destekli trafik yönetim sistemiyle otomatik gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım başladı!

Çanakkale Boğazı’nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk defa birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde artık sona gelindi. Simgelerin köprsünün ekonomiye yılda 223 milyarlık katlı sağlaması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı yapıldı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında hayata geçirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı bugün gerçekleştirildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son kaynağı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak!

18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı. Dev projede son kaynak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montajı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montaj işlemleri için sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın köprüden yürüyerek geçecek.

Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşecek!

Çalışmalarının aralıksız devam ettiği 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş Salı günü gerçekleşecek. Geçiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleşecek.

Çanakkale Köprüsü'nde geçiş yolunun yarısından fazlası tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 55'inin montaj çalışmaları tamamlandı.

Körfez Köprüsünde son durum Haberi

Körfez Köprüsünde son durum

Şu anda 5 bin 520 personelin aralıksız çalıştığı dev proje tamamlandığında İstanbul-İzmir arası 3,5 saatte inecek. Köprünün yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması planlanıyor. Kedi yolunun tamamlanmasının ardından 330 bin metre ince kablodan oluşacak, ana kablonun yapımına başlanacak. 


Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde 12, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde ise 2 olmak üzere toplam 14 betonarme viyadükte çalışmaların devam ettiği projede, Gebze-Bursa arasındaki 6 adet viyadük tamamlandı.



Bu projenin en önemli ayaklarından biri olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. Karada imal edildikten sonra denize batırılan 38 bin 404...