26 / 04 / 2024

Koronavirüs inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Koronavirüs inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yaşanan göçler inşaat sektörünü de hareketlendirdi.

Pandemi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, koronavirüs salgınının inşaat sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Kovid-19 sonrası inşaat sektörüne öncelik verilmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, Kovid-19 sonrası dönemde öncelik verilecek diğer sektörlerin ise inşaat ve altyapı olduğunu söyledi.

Abdülkadir Akkuş: İnşaat sektöründe kredi kullanım oranının yükseltilmesi önemli bir adım!

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, koronavirüs salgının sektörler üzerindeki etkisini değerlendirdi…

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

Pandemi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, koronavirüs salgınının inşaat sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Kovid-19 tedbirleri inşaat sektörünü toparladı!

GABORAS tarafından hazırlanan raporda, inşaat sektörünün ülke genelinde sorunlu olduğu belirtildi. Ancak koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler inşaat sektöründe toparlanmayı sağladı.

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

Koronavirüs inşaat sektörünü orta seviyede etkileyecek!

ILO'nun Kovid-19 ve İş Dünyası raporunda, koronavirüs sebebiyle işletmelerin kapatılmasının, 2,7 milyar çalışanı etkilediği açıklandı. Rapora göre , inşaat sektörü koronavirüs salgınından orta seviyede etkilenecek...

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Moody's: Kovid-19 salgını küresel inşaat sektörünün görünümünü bozabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

Koronavirüs inşaat sektörünü nasıl etkiledi Haberi

Koronavirüs inşaat sektörünü nasıl etkiledi

Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü de derinden etkiledi. Pandemi nedeniyle yaşanan göçler sektörü hareketlendirdi. Küçük yerleşim yerlerinin ön plana çıkığı göçlerle  müstakil, tek katlı evler ve villalar yoğun talep gördü.

Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “ İnsanlık çok uzun zamandır başına gelmeyen bir sorun ile karşı karşıya kaldı. İlk etapta bu durum bir şaşkınlık yaratsa da bugün her alanda yepyeni bir dönüşümün yaşandığını söyleyebilirim. Özellikle teknoloji ve dijitalleşme konularında büyük gelişmeler yaşandı. Bazı sektörler evden çalışma sistemine geçerek toplantılarını dijital platformlar üzerinden yapmaya başladılar, iş görüşmeleri yine online yapılmaya başlandı. Biz de Workindo olarak çok geleneksel olan inşaat sektöründe bu dönüşüme katkı sağlayıp yön verdik diyebiliriz.

Pandemi insanların yaşam tarzlarında da büyük...