25 / 04 / 2024

koronavirüs ofis alanları

koronavirüs ofis alanları

Koronavirüs salgınında hibrit çalışma modeli ön plana çıktı. A sınıfı modelli ofislerin tercih edilmesiyle İstanbul'da ofis kiraları artmaya başladı.

Kovid-19 salgını ofis trendlerini nasıl etkiledi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Asembly Buildings Kurucu Ortağı İsmet Öztanık'ın yeni ofis trendlerine ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Hibrit çalışma yerleşiyor ‘ihtiyaç kadar ofis’ formülü öne çıkıyor' başlıklı yazısı...

Ofis alanları küçülüyor mu?

Fortune 500'ün CEO'ları pandemiyle birlikte değişen ofis şartlarını ve yeni trendleri değerlendirdi. CEO'ların yüzde 7'si daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyacağına vurgu yaptı. 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 

Koronavirüs konut trendlerini değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri değiştirdi. Uzmanlar, vatandaşların temiz hava alabilmek için yaşam alanına sahip projelere yöneldiğini belirtiyor.

Koronavirüsle ofis ve konutlarda yüksek kulelere talep azalacak mı?

Koronavirüs yaşam pratiklerimizde ve gündelik hayatımızda birçok değişime sebep oldu. İç mimar Ahmet Güneş, koronavirüsün mimari tasarımları nasıl etkileyeceğini anlattı. Güneş, konutlarda balkonun önemli bir kriter olacağını ve ofis ve konutlarda yüksek kulelerin tercih edilmeyeceğini söyledi.

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs geniş ofisleri ön plana çıkaracak! 

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa ve ABD'de ofislerin küçülmesi öngörülüyor. Evden çalışmanın yaygınlaşması ve bazı şirketlerin işlerini aksatmadan sürdürebilmesinden sonra plazalardaki ofis kiracılarının daha düşük metrekareli alanları tercih edebileceği belirtiliyor...

Koronavirüs ve mimari: Açık ofis dönemi bitti mi?

Açık ofislerin sonu mu geldi? Telefonlarımızla hiçbir alana dokunmadan yaşayabilir miyiz? Koronavirüs mimariyi nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Aidatlara koronavirüs ayarı!

Koronavirüs salgını sonrasında konut projelerinde de spor salonu, hamam, sauna, oyun alanları, restoranlar ve kafeler hizmete kapatıldı. Bu alanlar kapatılınca bazı site yönetimleri de aidat ve ortak alan giderlerinde yüzde 10-15 indirime gitti.

GYODER'den sektöre koronavirüs tedbiri çağrısı!

Gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER, faaliyetlerin devam ettiği tüm ofis ve şantiyelerde, koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemlerin alınması için üyelerine çağrı yaptı...

Premier Kampüs Ofis 2. etap satışlarında 36 ay vade!

Akıllı ofis sistemi ve sosyal alanlarıyla öne çıkan Premier Kampüs Ofis projesinde 2. etap satışları başladı. Proje bünyesinde banka kredisiz 36 ay vade imkanları mevcut.

Premier Kampüs Ofis Kağıthane ulaşım!

Premier Kampüs Ofis projesinde yer alan ofislerin alanları 40 metrekareden başlıyor, 10 bin metrekareye kadar yükseliyor. Premier Kampüs Ofis Kağıthane ulaşım bilgileri haberimizde yer alıyor.

Premier Kampüs Ofis teslimleri Aralık 2015'te!

Kağıthane'de hayata geçen Premier Kampüs Ofis projesinde 2. etap satışa çıktı. Konumu, modüler yapısı, akıllı ofis sistemi ve sosyal alanlarıyla öne çıkan Premier Kampüs Ofis'te teslimlerin Aralık 2015'te yapılması bekleniyor.

koronavirüs ofis alanları Haberi

koronavirüs ofis alanları

Dünya genelinde kapanmalar nedeniyle üretim yapılan işler dışında birçok şirket uzaktan çalışma modelini deneyimledi. Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; iş hayatında yaşanan bu değişiklik, uzaktan çalışma ile ofis çalışma sisteminin harmanlandığı hibrit modelleri beraberinde getirdi. Merkez ofis ile kentin farklı bölgelerinde uydu ofis açma trend haline gelirken Yıldız Holding de bu trendin uygulayıcılarından oldu. Koç Holding'ten Sabancı Holding'e kadar büyük şirketler evden çalışma modelini kalıcı hale getirmiş durumda.

Bu yıl ciddi bir geçiş dönemi olurken, 2022 yılı çalışma hayatında pandemi sonrası taşların yerine oturacağı bir yıl olacak.


HANGİ BÖLGELER YÜKSELİYOR?

Taşınmaların, yer değiştirmelerin hızlanacağı bu dönemde hemen herkes ofis kiralarının ne olacağını merak ediyor. Bu gerçekten yola çıkarak JLL'nin Ekonomist Dergisi'ne özel araştırması ile iş yaşamının kalbi...