20 / 04 / 2024

koronavirüs site bahçesi

koronavirüs site bahçesi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok dikkat çeken konut tipleri site içindeki bahçeli evler oldu. Peki koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi Mayıs'ta resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinin Mayıs ayında başlayacağını dile getirdi. İşte o açıklamalar...

Tekirdağ Süleymanpaşa'ya millet bahçesi müjdesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, Tekirdağ Süleymanpaşa Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tekirdağ Süleymanpaşa Millet Bahçesi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Tekirdağ Süleymanpaşa Millet Bahçesi ihalesi 25 Ekim'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tekirdağ Süleymanpaşa Millet Bahçesi ihalesini 25 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Gebze Millet Bahçesi 25 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gebze Millet Bahçesi projesinin ihalesini 25 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Fatih Millet Bahçesi 21 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Fatih Millet Bahçesi projesinin ihalesini 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Balıkesir Havran Millet Bahçesi 5 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Havran Hamambaşı Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 5 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi mi yapılacak?

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi yapılacağını söyledi.

İstanbul'a yeni millet bahçesi müjdesi!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Kara Surları Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 4 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Van Edremit Millet Bahçesi 21 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Van İli, Edremit İlçesi, Erdemkent Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 21 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ, 6 yeni millet bahçesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye bastı. Projelerin ihaleleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde gerçekleştirilecek.

Mersin Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Mersin'de devam eden millet bahçesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mersin Valisi Ali İhsan Su, millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

koronavirüs site bahçesi Haberi

koronavirüs site bahçesi

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu bugünkü yazısında koronavirüs salgınını kaleme aldı. İşte Babaoğlu'nun "Siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi" başlıklı o yazısı...

Gündelik hayata damga vuran ama medyada pek konuşmadığımız haşin bir soru...
Korona günleri sosyal/ sınıfsal zihni nasıl etkiliyor?
Bana sorarsanız...
Karantina günleri uzarsa...
Sınıfsal tezahürlere ve kültürel ayrımcılık yelpazemize yeni kriterler eklenecek...

***

Son yasaklar sırasında dikkatimi çekti.
Sitelerde yaşayanlar çoluk çocuk, komşularıyla piknik yapıyor; akşamları bahçeye konulan şezlonglar üzerinde sohbetler ediliyor.
Geçen gün bir arkadaşım aradı, heyecanla anlatıyor: "Haşmet abi günler sonra bizim sitede yürüyüşe çıktık, galiba bir tek biz maske takıyoruz; üstelik millet işi okey partilerine dökmüş, yazlık siteye dönmüş bizim burası!"
Tablo hemen her yerde aynı...
Net biçimde söyleyebiliriz.
Sitelerle sokakların arası korona sonrası iyice açıldı.

***

Geçenlerde bir büyük...