25 / 04 / 2024

Bünyamin Demir'den İBB'ye millet bahçesi tepkisi!

Bünyamin Demir'den İBB'ye millet bahçesi tepkisi!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin iki senedir hukuka aykırı olmayan bir şekilde ilçeye millet bahçesi inşasını engellediğini öne sürdü.



Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, planlanan millet bahçesi inşası için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Demir İBB'nin yapılması hedeflenen millet bahçesinin İBB tarafından hukuka aykırı bir şekilde engellendiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında açıklama yapan Demir, İBB yönetiminin daha önce ihalesi düzenlenmiş Güneştepe Mahallesi'ndeki 22 bin metrekare parsel üzerine projelendiren millet bahçesini, meclis kararını dikkate almadan engellediğini belirtti.

Demir, Güngören'in İstanbul'un en küçük ve en yoğun ilçesi olduğunu, projenin vatandaşları rahat bir yaşam alanına kavuşması bakımında önemli olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Bünyamin Demir den İBB ye millet bahçesi tepkisi!

"Güneştepe Mahallemize millet bahçesi yapmak istiyoruz. Orada bir park var, bir halı saha var, yollar var, tescil dışı alanlar var, bunları birleştirip millet bahçesi yapmak istiyoruz. 2 yıldır tahsis kararlarını, devir kararlarını hukuka aykırı şekilde uygulamıyorsunuz. Hani İstanbul'u birlikte yönetecektik?"

İBB yönetiminin göreve geldiği an ilk işinin bu ihaleyi etmek olduğunu söyleyen Demir, "Yatırım yapmayacaksınız, bırakın biz yapalım. Ona da yok. Bütün iyi niyetli görüşmelerimize rağmen, 'başka yerler verelim' dedik, ona da karşı çıktınız. Meselenin özü şu, sizin hizmet etmek diye bir derdiniz yok, tam tersine hizmeti engelleme diye bir derdiniz var." dedi.


Güngören Millet Bahçesi plan tadilatı askıda!


 


Geri Dön