29 / 03 / 2024

Kripto para birimi dolandırıcılık

Kripto para birimi dolandırıcılık

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını ortaya çıkardı.

Bir kripto para şirketi daha battı! Yatırımcılar tedirgin

Kripto varlık şirketi Genesis'in kredi birimi ABD'de iflas korumaya başvuruda bulundu. İşte kripto para dünyasını yakından ilgilendiren haberin detaylar...

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Investingcom Türkiye kullanıcılarının bu hafta en çok takip ettiği kripto para birimleri Bitcoin (BTC), Terra (LUNA), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) oldu.

ABD Hazine Bakanlığı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı!

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kurulduğu tarihten bu yana toplamda 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak amacıyla kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

Bitcoin o ülkenin resmen para birimi oldu! Vergi için de kullanılacak

Kripto para birimi Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde resmi para birimi oldu. Orta Afrika Cumhuriyeti, dünya üzerinde El Salvador'dan sonra bitcoini resmi para birimi olarak kabul eden ikinci ülke oldu.

Ünlü kripto para traderı tarih verdi! Bitcoin'de büyük düşüş yaşanacak

Ünlü kripto para birimi traderı Kaleo, Bitcoin(BTC) yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

IMF'den El Salvador'a kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador'a kripto paralara ilişkin riskleri göz önüne alarak Bitcoin'i resmi para birimi olarak kullanmama uyarısı yaptı.

Kripto para birimi girişimlerinde dolandırıcılık tehdidi arttı!

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını ortaya çıkardı.

Kripto para borsasında satışlar hızlandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin'in hızlı düşüş yaşaması diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi.  Kripto para piyasalarında sert satışlar yaşanmaya başladı.

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

Kripto para borsalarındaki vurgunlar bağlantılı mı?

Bursa'da Bitrota isimli kripto para borsasında dolandırıldığını ileri süren 15 kişi savcılığa suç duyurusu yaptı. Mağdurların avukatı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Jack Dorsey'in kripto para tutkusu durmuyor!

Jack Dorsey, kripto paralara olan tutkunluğuyla dikkat çekiyor. Dorsey, Twitter'daki işinden sonra odaklanacağı kripto para kariyeriyle son derece "marjinal" bir milyarder olarak ismini duyuruyor. 

Megadeth kripto para çıkarıyor!

Thrash metalin önemli temsilcilerinden Megadeth kripto para çıkarmaya hazırlanıyor. 

Kripto para birimi dolandırıcılık Haberi

Kripto para birimi dolandırıcılık

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını gözler önüne serdi. 

Anadolu Ajansı'ndan Ergin Garip'in haberine göre; Kaspersky açıklamasına göre, SnatchCrypto adlı hareket, kripto para birimlerini, akıllı sözleşmeleri, DeFi, Blockchain ve FinTech endüstrisini ve bunlarla ilgili olan çeşitli şirketleri hedefine alıyor.

BlueNoroff'un en son hareketinde saldırganlar, hedef şirketlerin çalışanlarının güvenini "sözleşme" ya da başka bir iş dosyası kisvesi altında gözetim işlevlerine sahip tam özellikli bir Windows arka kapısı yollayarak suistimal ediyor.

Saldırganlar, kurbanların kripto cüzdanını boşaltmak amacıyla karmaşık altyapı, açıklardan faydalanma ve kötü amaçlı yazılım implantlarından meydana gelen kapsamlı ve tehlikeli kaynaklar geliştirdi.

BlueNoroff, Lazarus grubunun bir parçası şeklinde çeşitli yapılarını ve gelişmiş saldırı teknolojilerini...