28 / 03 / 2024

Küçükçekmece Yarımburgaz arsa

Küçükçekmece Yarımburgaz arsa

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi'nde imar sorunu yıllardır sürüyor. Mahalle sakinleri arsalarını değerlendirememekten şikayetçi.

Sinpaş GYO, Küçükçekmece Halkalı'daki arsa satışı sözleşmesini fesh etti!

Sinpaş GYO, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, 801 ada, 30 parsel için yapılan "Finansal Kiralama Maksadıyla Satın Alınan Gayrimenkul Sözleşmesi"nin karşılıklı mutabık kalınarak feshedilmesine karar verdi. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Büyükçekmece'de 29.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından 157 Ada, 10 Parsel üzerinde bulunan arsa satışa çıkarıldı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 29 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. 

Küçükçekmece'de 62.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Halkalı İstasyon Mahallesi'nde yer alan konut+ticaret imarlı arsa ihale ile satışa sunuluyor...

Büyükçekmece'de 27 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Karaağaç Mahallesi, Bülbüldere mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 27 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Büyükçekmece'de 22.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Kumburgaz Mahallesi, Denizkenarı Mevkii'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 22 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa sunuldu. 

Küçükçekmece'de 20 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Halkalı Merkez'deki arsa ihale ile 20 milyon TL'ye satılıyor..

Büyükçekmece'de 3.7 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Çakmaklı Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 753 bin 628 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 1 Mart olarak belirlendi. 

Küçükçekmece Yarımburgaz'da imar kısıtlaması iddiası!

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi'nde imar sorunu yıllardır sürüyor. Mahalle sakinleri arsalarını değerlendirememekten şikayetçi.

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe arsasına 324 milyon TL teklif!

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi arsa sarışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. 20 bin 776,34 metrekarelik ticaret imarlı arsaya en yüksek teklif Torkam İnşaat ile Nar İnşaat'tan 324 milyon TL olarak geldi.

TOKİ Küçükçekmece arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi 22 Şubat'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi'nde yer alan arsa için ihale düzenliyor.

Asbek Yapı İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asbek Yapı İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tamer Aslan ve Bahram Bekmuradov ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 23 Haziran'da Küçükçekmece, Yarımburgaz Mahallesi'nde kuruldu.

Küçükçekmece Atakent 4'te lansmana özel indirim fırsatı!

Artaş İnşaat tarafından Atakent Küçükçekmece'de yükselen Atakent 4 projesi 23 bin 300 metrekare arsa alanında inşa ediliyor. Proje 4 farklı bloktan oluşuyor.

Küçükçekmece Yarımburgaz arsa Haberi

Küçükçekmece Yarımburgaz arsa

İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Küçükçekmece’de bulunan Yarımburgaz Mahallesi sakinleri 2008 yılından bu yana imar mücadelesi veriyor. 1959 yılında kurulan ve etrafında Tema İstanbul, Sinpaş Gyo Bosphorus City, İstanbul Sarayları gibi prestij projelerin bulunduğu mahalle, uzaktan bakılınca saraylar içinde bir gecekondu mahallesini anımsatıyor. İmar kısıtlaması yüzünden mahalleli, arsalarını değerlendiremiyor, evlerinin kentsel dönüşümünü yapamıyor.


Kısıtlama geldi


Yarımburgaz Mahallesi’inin imar hikayesi 2008 yılında başlıyor. Yüzde 22 olarak açılan imara 400-600 metrekare arsa olacak koşulu da eklenince mahalle dönüşümünü tamamlayamıyor. Rezerv yapı alanı iptal davası açmaya karar veren mahalleli, üç yıldır 5. İdare Mahkemesi’nin yollarını aşındırıyor. Şu anda ise imar hakkı hukuki olarak açık ancak ruhsatlandırma kapalı bulunuyor. Arsalarındaki imar hakkını kullanamayan vatandaşlar, belediye tarafından ruhsat da verilmediğinden dolayı ticari anlamda rezerv alanında...