29 / 03 / 2024

Kültür Parkı

Kültür Parkı

Büyükşehir Belediyesi, yeni Kültürpark projesini açıkladı. Projede yeşil alanın arttığını ancak kültürün azaldığını söyleyen Ekrem Demirtaş, “Bu park kültüre ne kadar hizmet veriyor?” diye konuştu.

Antep AVM ve otel icradan 106 milyon 679 bin 382 TL'ye satılıyor!

Gaziantep'te yer alan Antep AVM ve otel icradan satılıyor. Toplam bedelleri 106 milyon 679 bin 382 TL olarak belirlendi...

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Samsun'da park alanına kültür merkezi mi inşa edildi?

Samsun'un Atakum ilçesinde 'bölge parkı' yapılması şartıyla izin verilen alana kültür merkezi inşa edildi.

Aksaray’a dev kültür projesi!

Aksaray Belediyesi, daha önce TMO’ya ait olan ve kamulaştırılan 20 bin metrekarelik arsaya Selçuklu Park Projesi’ni uyarlayacak. Yeniden tasarlanan projenin içerisinde Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de bulunuyor. 

Bolu'ya Kültür Park Projesi geliyor!

Bolu Belediyesi tarafından "Kültür Park" Projesi kapsamında 142 bin metrekarelik meydan yapılacak. Belediye, şehir meydanlarındaki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Ömer Faruk Başaran'dan Millet Bahçesi'ne kültür parkı önerisi!

Başaranlar Yatırım Holding Başkanı Ömer Faruk Başaran, Millet Bahçesi Projesi’ni çok beğendiğini belirterek, kendi projeleri olan “Türk Kültür Parkı” ve “Zoo İstanbul”un da bu projeye dâhil edilmesini teklif etti.

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

Köprübaşı Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı ilçe ziyaretinde Avukat Özcan Akçiçek Parkı ve Köprübaşı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’ni hizmete açtı.

Esenyurt Belediyesi'nden Van'a kültür ve yaşam merkezi!

Van'da İstanbul'un Esenyurt Belediyesinin "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında yaptıracağı kültür ve yaşam merkezi ile parkın temeli atıldı

Muş Kültür Park projesi ihale aşamasında!

Muş Belediyesi tarafından yapılması planlanan Muş Kültür Park Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Topkapı Kültür Parkı Yenileme projesi imar planı askıda!

İstanbul Topkapı Kültür Parkı Yenileme Revizyon Avan Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan, Tarsusluların hasretle beklediği ve birçok ile örnek olacak Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı'nı hizmete açtı

Kültür Parkı Haberi

Kültür Parkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni Kültürpark projesi taslağını önceki gün açıkladı. Prof. Dr. İlhan Tekeli öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu ortaya çıkan Kültürpark'a yönelik taslak proje, önceki gün Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki toplantıda tanıtıldı. Buna göre İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Atlas Pavyonu yıkılacak, ikinci bir göl oluşturulacak, giriş kapısı sayısı artırılacak. Mevcut ağaçlar korunurken, yeşil alan 21 bin metrekare artacak.


Proje, Koruma Kurulu onayından sonra kesinlik kazanacak. Öte yandan İzmir Enternasyonel Fuarı da projeye göre Fuarizmir'e taşınmayacak ve Kültürpark'ta düzenlenmeye devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark'ı yeniden daha çok yeşil, daha az binanın olduğu ama daha fonksiyonlu, eski yıllardaki gibi İzmirlilerin buluşma merkezi haline getirmek istediklerini açıkladı.


"Kültür fonksiyonu az"


İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise, projeyle ilgili en çok eleştiri...