20 / 04 / 2024

levent iett imar planı

levent iett imar planı

Arazi planlama yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu belirten Başkan Topbaş, “Levent'teki arazimizle ilgili yargıdan farklı bir sonuç çıksa bile öngörülen düzeltmeler yapıldıktan sonra arazinin tekrar satışını yaparız” dedi.

Tuzla Levent Sitesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi, 4911, 4912, 4913, 4914, 4915, 4916, 4917,4955, 4956 ve 3966 parseller (Levent Sitesi) İle Bir Kısım Terkinli Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

Levent İETT Garajı park yapılsın talebi!

İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye ait 46 bin 241 metrekarelik Levent İETT Garajı arazisini Dubai şeyhine satılmıştı. Dubai şeyhi almaktan vazgeçince meslicten park yapılsın talebi geldi…

‘Levent Çarşı’da konutlar ofis olmasın’ itirazına ret!

Türkiye’nin ilk toplu konut projelerinden biri olarak hayata geçirilen ve kentsel sit olarak tescil edilen Levent'te villa tipi evlerinin işyeri olarak kullanılmasına izin veren imar planı iptal edildi.

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Polatlı Belediyesi'nin imar uygulaması TBMM gündeminde!

Polatlı Belediyesi tarafından yapılan bir imar uygulaması meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı askıda!

İstanbul Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Levent-Hisarüstü Metro Güzergahına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıya çıktı...

Ankara Şereflikoçhisar OSB imar planı onaylandı!

Ankara Şereflikoçhisar'ın Organize Sanayi Bölgesinde sona yaklaşılıyor. Şehir Plancısı Levent Ayanlar tarafından hazırlanan imar planı uzun uğraşlar sonucunda onaylandı.

İçerenköy İETT Sitesi imar planı yeniden askıda!

İstanbul Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi İETT Sitesi kentsel dönüşüm amaçlı 1/5.000 ölçekli nazım ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

Levent'in imar planlarına yeni düzenleme!

Levent'in eski sakinleri ile işyerleri arasındaki gerilime Büyükşehir Belediyesi el koydu. Çarşıdaki cephe binalar ofis ve dükkân olacak, arka sokaklar konut olarak kalabilecek.

İETT Sitesi İçerenköy kentsel dönüşüm imar planı askıya çıktı!

İstanbul Ataşehir İlçesi, İçerenköy Mahallesi'nde yer alan İETT Sitesi ve yakın çevresindeki Hatipoğlu Market ile Menekşe Parkı'nı kapsayan kentsel dönüşüm imar planı değişikliği askıya çıktı...

levent iett imar planı Haberi

levent iett imar planı

Saraçhane Belediye Sarayı'nda gazetecilerin satışı yapılan Levent'teki eski İETT arazisiyle ilgili sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, söz konusu arazinin daha önceden imarlı olduğuna dikkat çekerek, “Buranın satışıyla ilgili olarak Meclisimiz Başkanlığa yetki verdi. Daha sonra satıştan iyi bir değer elde etmek adına imar üzerinde bir değişiklik talep ederek, zemin altının emsal dışı tutulmasını istedik, Meclis bunu kabul etti. Söz konusu arazinin satışının da bu doğrultuda yapıldı. Meclisimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben, bu kararın arkasında duracağız. Satın alan firma hiç çekinmeden bedelini yatırsın, işlemine devam etsin. Zorlu Grubu aynı koşullarda olmasına rağmen bedelini yatırdı, şu anda proje çalışmasını sürdürüyor” diye konuştu.

Bu arazinin...