24 / 04 / 2024

maketten konut satan şirketler

maketten konut satan şirketler

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Ev alacaklar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında maketten konutu satışını kaleme aldı. Peki maketten konut alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte detaylar...

Konutta enflasyon uçtu!

Kovid-19'la emtia fiyatlarındaki artış ev fiyatlarında ciddi yükselişleri getirdi. Geçen yılki maliyetlerle konut satan bir üretici bugün yeniden inşaat için harekete geçtiğinde artan fiyatlarla karşılaşıyor ve hesaplar altüst oluyor. Peki konut üreticisinin maliyet enflasyonu ne kadar?

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Büyükyalı, Emlak Konut GYO'nun en çok satan projesi oldu!

Özak GYO'nun projelerinden olan Büyükyalı'nın 2020 1.Çeyrek Satışları yayınlandı. Büyükyalı projesi 2020 yılının ilk çeyreğinde 228 milyon 439 bin 49 TL değerinde 73 adet bağımsız bölümün ön satışı ile Emlak Konut GYO projeleri arasında en çok satan proje oldu.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

Maket ev vurgununa tapu önlemi geliyor!

Maketten konut satışında mağduriyeti önlemek amacıyla yeni düzenleme için çalışmalarda bulunuluyor. Noterler ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından ortak sistem kurulup mükerrer satışların önüne geçilecek.

maketten konut satan şirketler Haberi

maketten konut satan şirketler

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı. Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberine göre; Ticaret Bakanlığı, geçen yıl ön ödemeli ve maketten ev satan 44 firmada denetleme yaptı. 

Maketten ev satan firmalara yapılan denetimler kapsamında, düzenlemelere uymayan şirketlere toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

TBMM'de sunum yapan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ahmet Erdal "2020'de 44 şirket denetlendi ve ön ödemeli konut satan bu şirketlere 23.9 milyon lira para cezası uygulandı. Yine, Esenyurt ve Tuzla özelinde ise 20 şirket denetlendi, 112.3 milyon lira ceza kesildi" açıklamasında bulundu. 

Erdal 2015-2020 arasında ise 19 şirkete 31 milyon TL ceza kesildiğine vurgu yaptı.

Maketten konut alırken nelere dikkat...