25 / 04 / 2024

makiist grevi

makiist grevi

Almanya'da demir yollarında görevli makinistlerin bu gece iş bırakma eylemi yapacağı bildirildi.Alman Demiryolları'nın açıklamasında, vatandaşların eylemden fazla etkilenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Tesla sahipleri açlık grevi başlattı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu ve dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Tesla'nın araç sahibi olduğu belirtilen bir grup Norveçli, otomobillerinin sık sık arızalanması nedeniyle açlık grevi başlattı.

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

40 kentte inşaatları durdurma kararı alan 20 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül'de boykota başlamıştı. İnşaatçıların grevi bugün 17:00'da sona eriyor. 

Yabancıya konut satışı için sınırlama talebi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Ege Cansen bugün kaleme aldığı "Müteahhit grevi" yazısında  müteahhitlerin grevini kaleme aldı.

İMKON'dan inşaat grevi açıklaması!

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle verdikleri boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz" denildi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Marmaris'teki ruhsatsız işletme için çağrı!

Marmaris'te ruhsatı olmadığı nedeniyle 7 defa mühürlenmesi karşısında faaliyetine devam eden go kart işletmesinin kapatılması için mahalle sakinlerinden Deniz Berberoğlu açık grevi başladı. 

Mekke'de ücretlerini alamayan inşaat işçilerinin grevi sürüyor!

Baytur firmasının Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki şantiyesinde çalışan ve ücretleri aylardır ödenmeyen işçiler tarafından başlatılan grev ikinci gününü tamamladı...

Çapa’da hasar grevi!

İstanbul'da yaşanan 5.8'lik depremden sonra birçok binada hasar oluşması vatandaşları tedirgin etmişti. Çapa Tıp Fakültesi asistanları binalarının tehlikeli olmasına dikkat çekmek için dün iş bıraktı...

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a devredilecek!

Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a teslim etmeye yönelik birkaç önemli adım attı. Mısırlı muhalif siyasetçiler dün, adaların Arabistan'a verilmesi durumunda açlık grevi ve çeşitli eylemler yapacaklarını bildirdi.

Pembelik Barajı ve HES projesi için açlık grevi!

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

Batman'da imar cezası kesilen vatandaş açlık grevi yaptı!

Batman'da uzun yıllar esnaflık yapan Şakir Üney (52), Meydan Mahallesi 1119 Sokak'ta yaptığı 4 katlı evin imara aykırı olduğu gerekçesi ile belediye tarafından 130 bin TL para cezası kesilmesi üzerine açlık grevi başlattı.

Fransa'da pilotların grevi sona erdi!

Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, Air France pilotlarının grevine neden olan düşük maliyetli Transavia projesinin iptal edildiğini duyurdu. Air France yönetimi ise projenin sadece askıya alındığını bildirdi...

Yunanistan'ın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor!

Yunanistan turizm sezonun ortasında karanlıkta kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Elektrik İdaresi (DEH) çalışanlarının Perşembe günü başlayan grevi nedeniyle başta adalar olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

makiist grevi Haberi

makiist grevi

Makinistler Sendikası'nın (GDL) açıklamasında, iş bırakma eyleminin ülke genelinde 9 saat süreceği ifade edildi.


GDL sözcüsü Gerda Seibert, Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile ücret anlaşmazlığı yüzünden sendika üyesi makinistleri, 21.00-06.00 saatleri arasında ülke genelinde iş bırakmaya çağırdı.


Alman Demiryolları'na ait uzun mesafe ve banliyö trenlerinin yanı sıra yük trenleri ve şehir içi raylı sistemlerdeki trenlerde iş bırakma eylemi yapılacak.


Eyleme makinistlerin yanı sıra Deutsche Bahn trenlerinde çalışan diğer personelin katılması çağrısında bulunulduğu bildirildi. 


Alman Demiryolları'nın açıklamasında, vatandaşların eylemden fazla etkilenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi. 


Makinistler maaşlarına yaklaşık yüzde 5 zam ve haftalık çalışmanın 2 saat düşürülmesini talep ediyor. GDL'nin şimdiye kadar yaptığı görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmıştı.


Alman Demiryolları ise GDL'nin taleplerinin karşılanamaz olduğunu açıklamıştı. 


16 bin GDL üyesinin yüzde 91'inin iş bırakma eylemi için sendikaya...