19 / 04 / 2024

mal bildiriminde bulunmamanın cezası 2014

mal bildiriminde bulunmamanın cezası 2014

Mal bildiriminde bulunmama cezası var mıdır? Mal bildiriminde bulunmamanın cezası nedir? Bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur mu?

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Elon Musk’tan uyarı: ‘Tüm mal varlıklarınızı Dogecoin'e yatırmayın!'

Geçmiş dönemlerde söyledikleri ile kripto para birimleri üzerinde oldukça etkili bir isim olan Elon Musk’tan yatırımcılara Dogecoin’e konusunda uyarı geldi. Musk, The Wall Street Journal’ın CEO Konseyi Zirvesi’nde konuşarak yatırımcılara, “Dogecoin üzerinden bahse girmeyin!” dedi.

Bosch Yoğuşmalı Kombi Kaç TL ? Özellikleri neler? En uygun fiyata nerden alınır? 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Kış aylarında musluğu açtığımda sıcak su gelsin diyenler için Bosch, yoğuşmalı kombi ürününü tüketicisinin beğenisine sunuyor. Çift eşanjör yapısıyla fan ve alev modülasyonuna sahip olan Bosch yoğuşmalı kombi suların sıcak olmasını sağlıyor. İşte merak edilenler ve fiyat listesi.

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026'da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Ukrayna'da devam eden savaş ve faiz oranlarında yaşanan yükselişin varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine karşın; küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor. İşte detaylar...

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

İslam Memiş'ten ev ve araba alacaklara önemli uyarı! Aman geç kalmayın

Piyasalarda Eylül ayı fırtınasına yaklaşılırken, her açıklamasında uyarı yapan İslam Memiş, bu defa ev ve araba alacaklara kritik değerlendirme yaptı. "Bekletmeyin" diyen Memiş, yatırımcıya "Mal varlıklarınıza sahip çıkın" uyarılarda bulundu.

Küs kardeşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde küs kardeşler arasında mal paylaşımını yazdı.

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Rusya'da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Rusya Noterler Odası, pandeminin gölgesinde geçen 2020'de anlaşmalı evlilik yapanların sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını belirtti. Ülkede en çok ipotekle konut almayı planlayan çiftler anlaşmalı evlilik yapıyor.

Danışmalık Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Danışmalık Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 20 0bin TL sermaye bedeli ile Mahmoud Shkear tarafından kuruldu.

Haciz işlemlerine 'aile konutu' sınırlaması!

Borçlunun her türlü mal ve hakkının haczi mümkündür. Ancak yasayla borçlu ie aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için gerekli her türlü eşyanın haczedilemeyeceği hükme bağlanıyor.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

mal bildiriminde bulunmamanın cezası 2014 Haberi

mal bildiriminde bulunmamanın cezası 2014

Mal bildiriminde bulunmamanın cezası nedir?

Gayrimenkul sahibi olan kimselerin gayrimenkulü edindikleri yıl içerisinde mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki mal bildiriminde bulunmamanın cezası var mı?


Mal bildiriminde bulunmama..

Mal bildiriminde bulunmayanlara bildirimin verileceği mercilerce yazılı olarak ihtarda bulunuluyor. Bu ihtar, ilgilisine Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ olunur. 


İhtarın kendisine tebliğinden itibaren bir ay içinde bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. 


Müfettiş ve muhakkikler de, soruşturma ile ilgili olarak verdikleri süre zarfında mal bildiriminde bulunmayan hakkında yetkili Cumhuriyet başsavcısına suç duyurusunda bulunurlar.


Gelir idaresi başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 7 günlük süre içinde borcunu ödemez ve mal bildiriminde de bulunmazsa, mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapis...