26 / 04 / 2024

mantolama oy çokluğu

mantolama oy çokluğu

Mantolama ile yapılar ısı tasarrufu için giydiriliyor. Eski yapılarda da maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki, mantolama yaptırmak için yeter sayısı nedir? Mantolamada oy birliği şart mı?

İzmirlileri Şaşırtan Karar: Suya Yüzde 43,48 Zam! İşte Detaylar...

İzmir'de suya yüzde 43,48 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ve Su Kanalizasyon İdaresi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre bu zam 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. AK Parti ve MHP grubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu sonucunda suya zam yapılacak.

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışının reddedilmesine tepki!

İzmir'de Bornova ve Karşıyaka belediyelerinin emsal artışı önerisi oy çokluğu ile reddedildi. Emsal kararın reddedilmesinin ardından İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar  Özkan durum değerlendirmesi yaptı. 

İBB'nin 2022 bütçesi 43.6 milyar TL!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), 43 milyar 650 milyon liralık 2022 yılı bütçesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı veto etti.

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

Antalya Muratpaşa'daki falezler imara mı açıldı?

Antalya'nın doğal güzelliklerin biri olarak bilinen falezler üzerine 15 katlı bina inşaatına izin verildi.  Karar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Akfen GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Akfen GYO'nun 2020 yılı için dağıtılabilir kar oluşmadığından, Yönetim Kurulu'nun 2021/10 sayılı kararı doğrultusunda kar dağıtımı yapılmaması hususu onaya sunuldu, 30.000 adet red oyuna karşılık 299.531.311 olumlu oy ile ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Alarko GYO, Güney Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Alarko GYO'nun 2021 hesap dönemi bağımsız denetimini yapmak üzere Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile sözleşme imzalanmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Apartmanlarda yönetici olması mecburi mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat malikleri oy çokluğu ile yöneticilik görevini dışarıdan ücret karşılığı yaptırabilir mi? Böyle bir karar geçerli olur mu? Muhalif bir kat maliki ‘ben bu kararı tanımıyorum’ diyebilir mi?' sorusunu cevapladı.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

mantolama oy çokluğu Haberi

mantolama oy çokluğu

Mantolamada oy birliği şart mı?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince, bina inşaatına verilecek ruhsat iznininde gerekli olan belgeler arasında mantolama projesinin de olması zorunlu oluyor.


Eski yapılarda da maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki, mantolama yaptırmak için yeter sayısı nedir? Mantolamada oy birliği şart mı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. Mantolamada faydalı olması nedeni ile kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun vereceği karar yeterli oluyor.


Yenilik ve ilaveler:

I - Faydalı olanlar:

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya...