23 / 04 / 2024

Marienburg Kalesi satışı

Marienburg Kalesi satışı

Almanya'da Welf Hanedanı üyesi Ernst August, Marienburg Kalesi'ni 1 Euro'dan satmak isteyince hane halkı birbirine girdi. Baba August, oğlu August'a dava açtı. 

The Godfather 3'ün çekildiği malikane satılıyor!

Francis Ford Coppola'nın Thr Godfather üçleme serisi, bugüne kadarki en ikonik eserlerden olarak dikkat çekiyor. Hayranlarının çok iyi bildiği 3. filmdeki İtalyan kalesi satışa sunuldu.

Dük August, Marienburg Kalesi'ni 1 Euro'dan satışa çıkardı!

Almanya'da Welf Hanedanı üyesi Ernst August, Marienburg Kalesi'ni 1 Euro'dan satmak isteyince hane halkı birbirine girdi. Baba August, oğlu August'a dava açtı. 

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Kalesi'ndeki kilise 12 milyon TL'ye satılcak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgulama uygulamasında kilisesi olarak görünen taş bina, 12 milyon TL’den satışa çıkarıldı.

İngiltere ve Fransa'da satılık kelepir kaleler!

Sahibinden satılık kelepir kaleler, internet üzerinden satışa sunuldu. Bu kaleler arasında en çok dikkat çekeni ise İskoçya Kralı 6. James'in de kimi zaman misafir olarak kaldığı Knockhall Kalesi oldu. 

Fransız solu Sosyalist Parti'nin genel merkezi 45.5 milyon avroya satıldı!

Fransız solu Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki tarihi genel merkez binası 45,5 milyon avroya satıldı. Genel merkez binası Fransız solunun "son kalesi" olarak gösteriliyordu. 

İngiltere'deki Molly'nin Evi satışa çıktı!

İngiltere Warwickshire bölgesindeki Molly'nin Evi adlı kale satışa çıktı. 1980'lerde inşa edilen ülkenin en küçük kalesi, 550 bin pounda satılıyor.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Romanya Drakula Kalesi 80 milyon dolara satılıyor!

80 milyon dolara yeni sabihini arayan kalenin halk dilindeki ismi ise 'Drakula Kalesi'. Nedeni ise İrlandalı yazar Bram Stoker'ın 1897 tarihli kitabında anlattığı kaleyi buradan esinlenmesi...

Castillo Binies kalesi 500 bin Euro'ya satışa çıkarıldı!

İspanya'da yer alan, 11. yüzyıla ait Castillo Binies kalesi satışa çıkarıldı. 912 metrekarelik bir alanda inşa edilen Castillo Binies kalesinin 146 metrekarelik terası da bulunuyor...

Gardens of Babylon Kadıkalesi projesinde son 4 konut! 448 bin euroya 3+1!

Kadıkalesi'nde konumlandırılan Gardens of Babylon projesi kapsamında son 4 konutun satışı devam ediyor. Proje kapsamında kalan konutların fiyatları 448 bin eurodan başlangıç gösteriyor...

Galler'deki Thorn Adası, kalesi ile birlikte satışa çıktı!

Birleşik Krallık'a bağlı dört ülkeden biri olan Galler'de bulunan Thorn Adası alıcısını bekliyor. İçinde 1850'lerden kalma tarihi bir de kale barındıran ve 8 dönümlük bir alana sahip olan ada, 750 bin sterline satışa çıktı

Köy-Tür'ün Torbalı tesisleri icradan satışa çıktı!

Köy-Tür Tavukçuluk'un son kalesi konumundaki İzmir Torbalı tesisleri de icradan satışa sunuldu

Marienburg Kalesi satışı Haberi

Marienburg Kalesi satışı

Birçok Alman ve İngiliz hükümdarını bünyesinde barındıran Welf Hanedanı üyeleri birbirine girdi. Sözcü'de yer alan habere göre; Avrupa’nın önde gelen hanedanlarından olan aile, bir dönem Almanya’nın güneyi ile İtalya’nın kuzeyindeki Toskana, Bavyera, Saksonya bölgelerini yönetiyordu.

İnşası 1867 yılında biten Marienburg Kalesi, ailenin son temsilcilerinden Hanover Prensi Ernst August ve oğlu Braunschweig-Lüneberg Dükü Ernst August’u mahkemelik etti. Baba August, 2000’li yılların ortasında Marienburg Kalesi’ni oğluna devretti. Calenberg bölgesindeki arazilerin bir bölümünü satan 37 yaşındaki Dük August, 2018 yılında Marienburg Kalesi’ni de Alman hükümetine 1 Euro’luk sembolik bir bedelle satacağını açıkladı.

RESTORASYON BEDELİ BELİNİ BÜKTÜ 

Bu sembolik değerin gerekçesi farklı maddi nedenlere dayanıyor. 19. yüzyıldan bu yana el değmeyen kalenin restore edilmesi için gereken bütçenin yaklaşık 27 milyon euro (227 milyon TL)...