26 / 04 / 2024

meralara sanayi tesisi yapılamayacak

meralara sanayi tesisi yapılamayacak

Zeytinliklerin ardından meralara sanayi tesisi yapılmasına imkan tanıyan madde 'Üretim Reform Paketi'nden çıkarıldı..

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Kocaeli'de konutlar sanayi tesisi yanından taşınıyor!

Kocaeli'nin Körfez ve Dilovası ilçelerindeki sanayi tesislerinin yanında yer alan konutlar kentsel dönüşüm çalışmaları ile başka alana çalışacak. 

Kayseri Hacılar'da 11.9 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Kayseri ili, Hacılar ilçesi, Karpuzsekisi Mahallesi, 4633 ada 3 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 932 bin 780 TL'ye satıyor...

Gaziantep Şehitkamil'de 11.4 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Dülük Mahallesi, 165 ada 2 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 364 bin 745 TL'ye satıyor...

Konya Karatay'da 11.8 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Konya 4. İcra Dairesi, Konya ili, Karatay ilçesi, Mezbaha Fetih Mahallesi, 31274 ada 4 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 850 bin TL'ye satıyor...

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

ÇİMKO'nun yeni hazır beton tesisi Gaziantep’te açıldı!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri kuruluşları arasında yer alan Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 25’inci hazır beton tesisi Gaziantep’in Taşlıca bölgesinde hizmete açıldı. 

Gaziantep'te kanser hastaları için tesis inşa ediliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te kanser hastalarına özel medikal sanayi tesisi inşa edildiğini açıkladı.

Kocaeli Sanayi Odası'nın yeni tesisi yükseliyor!

Kocaeli Sanayi Odası binasının yanında yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor. 40 metre derinliğe 59 adet kazık çakıldı daha sonra zemin betonu atıldı.

Sakarya Karasu'da savunma sanayi tesislerinin temeli atılmadı mı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ethem Sancak’ın yaptığı BMC’ye Sakarya Karasu’da savunma sanayi tesisi kurmak için tahsis edilen Hazine arazilerinin 473 bin 866 metrekare daha genişletildiği meydana çıktı...

İstanbul'daki 1.6 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Arnavutköy'deki 1.6 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. Alan sanayi tesisi alanı olarak ilan edildi. 

Ayvalık'ın ilk modern sanayi tesisi EGEM kullanıma hazır!

4 bloktan oluşan EGEM projesi tamamlandı. Satışların başladığı projede toplam 32 adet bağımsız bölüm bulunuyor.

Arnavutköy Küçük Sanayi Tesisi Projesi hazır!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı Haraççı’ya inşa edilecek olan olan Küçük Sanayi tesisi hakkında da bilgi verdi.

meralara sanayi tesisi yapılamayacak Haberi

meralara sanayi tesisi yapılamayacak

Zeytinliklerin ardından, 'Üretim Reform Paketi'nin meralara sanayi tesisi yapılmasının önünü açan 36. maddesi de tasarıdan çıktı. Madde, TBMM Genel Kurul görüşmeleri sırasında AK Parti, CHP ve HDP'nin ayrı ayrı verdikleri önergeler neticesinde çıkarıldı.


Daha önce de kamuoyunda tartışmalara neden olan ve zeytinliklere sanayi ile maden tesisleri yapılmasının önünü açan 2. madde yeniden görüşülmek üzere Sanayi Komisyonu'na geri çekilmiş, ardından tüm partilerin mutabakatı ile tasarıdan çıkarılmıştı.


Tanrıkulu: Hükümet geri adım attı


DÜNYA'ya değerlendirmelerde bulunan MHP İzmir Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Hükümet kamuoyu baskısına dayanamadı ve geri adım attı. Zeytinliklerden sonra meralarla birlikte iki mahsurlu konu tasarıdan çıkarılmış oldu." dedi.


Söz konusu madde mera kanununda gedik açmaya yönelikti diyen Tanrıkulu, "Mera vasfını kaybetmiş alanlara bakanlık izni ve ot parası ödemek şartıyla...