19 / 04 / 2024

mesleki yetelilik belgesi nasıl alınır

mesleki yetelilik belgesi nasıl alınır

Aralarında inşaat demircisi, kalıpçısı, duvarcısı ile kaynakçısının da olduğu "Tehlikeli" ve "Çok tehlikeli" sınıfta bulunan 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi almayanlar artık kamunun hizmet alım ve yapım işlerinde çalıştırılmayacak.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

98 bin kişi işsiz kalabilir! O şart yılbaşından sonra getiriliyor! İşte detaylar!

Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu valeler için getirildi. Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yılbaşından sonra aktif olacak. İşte detaylar!

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Belge almayan inşaatta çalışamayacak!

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Mersin'de inşaat işçileri belgelerine kavuşuyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, istihdama destek vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolüne imza attı.

Milaslı emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı!

Milas'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılarak başarılı olan emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı. Emlak Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme Ltd.Şti  Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, belge almaya hak kazananları tebrik etti. 

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet, emlak danışmanlarının Ticaret Taşınmaz Yetki (TTY) ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belge numaralarını almaya başladı.

Emlak danışmanları 'dijital gayrimenkul okuryazarı' oluyor!

Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi 1 Eylül itibariyle yürürlüğe girecek. GABORAS, yoğun şekilde devam eden Dijital Gayrimenkul Okuryazarlığı (DGO) ve Yerel Ağ programlarıyla emlak danışmanlarını hazırlıyor.

mesleki yetelilik belgesi nasıl alınır Haberi

mesleki yetelilik belgesi nasıl alınır

Aralarında inşaat demircisi, kalıpçısı, duvarcısı ile kaynakçısının bulunduğu "Tehlikeli" ve "Çok tehlikeli" sınıfta bulunan 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçiler artık kamunun hizmet alım ve yapım işlerinde çalıştırılmayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği" ile "Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği"nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik geçen ay Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, düzenlemelerin ihalelere katılan yüklenici firmalara bazı yükümlülükler getirdiğini söyledi. Ceylan, şu açıklamalarda bulundu:

"Artık kamu ihalelerinde yüklenici firmalar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğler ile zorunlu hale getirilen 'tehlikeli' ve 'çok tehlikeli' sınıftaki 117 meslekte belgesi olmayan personel çalıştıramayacak. Böylece aralarında demirci, kalıpçı, duvarcı ve kaynakçının da olduğu 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar kamunun ihale ettiği...