25 / 04 / 2024

metrobüs ücret 2014

metrobüs ücret 2014

İETT, 14 Haziran 2014 tarihinden itibaren zamlı tarifeyle taşıyor... Peki metrobüs ücreti 2014 yılı için kaç TL olarak belirlendi? Metrobüs aktarma ücretleri ne kadar oldu? işte metrobüs akbil, istanbulkart, bilet ücretleri 2014!

Özcan Işıklar: Silivri'ye metrobüsü biz getireceğiz!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın metrobüsün Silivri’ye uzatılmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattı Silivri'ye uzatılmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Hasan Akgün'den metrobüs teşekkürü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Metrobüs hatlarına yeni düzenleme!

Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan metrobüste olası kazaların önüne geçilmek için yeni önlemler alınıyor. İBB, metrobüs yolunu diğer yoldan ayıran bariyerlerin güçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Silivri'ye metrobüs geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri halkına müjde verdi. Topbaş, "Silivri'ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Büyükçekmece Silivri hattına metrobüs geliyor!

İlker Gürbüz toplu ulaşım sorununu çözmek için Kadir Topbaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Büyükçekmece Silivri hattı üzerindeki metrobüs projesine başlandığını belirten Gürbüz, metronun da 2019 projelerine dahil edileceğini söyledi.

Beylikdüzü'ndeki konut fiyatlarına metrobüs dopingi!

10 yıl önce İstanbul ulaşımına nefes aldıran Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılması güzergâh üzerindeki gayrimenkullerin değerini yükseltti.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Şirinevler metrobüs istasyonunun üst geçidi yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şirinevler metrobüs istasyonu yaya üst geçidinde yenileme çalışması yapılacağını duyurdu. Belediye çalışmaları sebebiyle, 22-27 Ağustos tarihlerinde 22.00 ile 06.00 saatleri arası, geçici trafik düzeni kararı alındığını belirtti.

Metrobüs hattı asfaltlama çalışmalarında 2. etap başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen metrobüs yolu asfaltlama çalışmalarına 10 Nisan Pazar akşamından itibaren başlanacak. Çalışmalar akşam 23.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında yapılacak.

Gana'ya metrobüs gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana'da iş adamlarına seslenerek iki ülke arasında ticaret rotası çizilmesine dikkati çekti. Erdoğan Gana'nın başkenti Akra'da kullanılabilmesi için İstanbul'daki metrobüs projesinin inceleneceğini açıkladı.

metrobüs ücret 2014 Haberi

metrobüs ücret 2014

Metrobüs ücreti 2014 yılında kaç TL oldu?


İETT'ten yapılan açıklamaya göre UKOME kararıyla belirlenen yeni tarifeye göre;


İstanbulkart ilk biniş ücretleri:


Tam 1,95 TL’den 2,15 TL’ye, 

Öğrenci 1,00 TL’den 1,10 TL’ye, 

Sosyal Kart 1,35 TL’den 1,50 TL’ye



Aktarmalı biniş ücretleri; 

Tam 1,25 TL’den 1,45 TL’ye,

Öğrenci 0,40 TL’den 0,45 TL’ye, 

Sosyal Kart 0,75 TL’den 0,85 TL’ye yükseltildi.

Aktarmalar ise; kategorisine göre, vatandaş lehine azalan bir şekilde düzenlendi.


Aylık Mavi Kart 

Tam 155 TL’den 170 TL’ye, 

Öğrenci 70 TL’den 77 TL’ye 

Sosyal Kart 90 TL’den 100 TL’ye yükseltildi.


Metrobüs ücretleri 2014!


İETT otobüs ücretleri 2014'te kaç TL...