25 / 04 / 2024

Minyatür Amasya Müzesi açıldı mı

Minyatür Amasya Müzesi açıldı mı

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Kahramanmaraş Kılavuz Mahallesi'ne millet bahçesi müjdesi!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Minyatür Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Kurum ve beraberindekiler, Kılavuz Mahallesi'nde yapılması planlanan millet bahçesini gezdi.

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Yozgat Arkeoloji Müzesi yatırım programına alındı!

Yozgat’ta inşa edilmesi planlanan Arkeoloji Müzesi, Kültür Bakanlığı tarafından yatırım programı kapsamına alındı. 2013'ten beri yapılmayı bekleyen proje için çalışmalara başlaanacak. 

Minyatür Amasya Müzesi açıldı mı Haberi

Minyatür Amasya Müzesi açıldı mı

Amasya'da şehrin 1914 yılının yansıtıldığı Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. 2008'de yaptırılan müzede bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Minyatür Amasya Müzesi, elektrik sistemi, havalandırma sistemi tesisatı, deforme olan maketin ve alanların yenilenmesi çalışmaları ile kapılarını yeniden açtı. 

2'nci Bayezid Külliyesi imaret binasının içerisinde bulunan müzade sinevizyon gösterileriyle 1914 yılının Amasya’sı anlatılıyor. Minyatür Amasya Müzesi bakım ve onarım çalışmalarının ardından yerli ve yabancı ziyaretçilere açılan müze yoğun ilgi...