23 / 04 / 2024

Miras taksim davasında yetkili mahkeme

Miras taksim davasında yetkili mahkeme

Miras taksim davasının açılabilmesi için gerekli sebeplerin varolması gerekiyor. Bu durumda Türk Medeni Kanunu gerekli düzenlemeyi yapmıştır. Mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi yada mirastan feragat durumlarında bu dava açılabiliyor...

Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

İzmir'de 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'nın davasında bir sanık tahliye edildi!

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

İzaleyi şuyu davasında satış süreci!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığın bozulması için izale-i şuyu davası açılıyor. İşte izaleyi şuyu davasında satış süreci...

Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni gelişme!

İnşaat sektöründe faaliyett gösteren Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni bir karar alındı. Buna göre, iflas kararı kaldırıldı.

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2009'da vefat eden Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğulları arasında devam eden miras kavgası yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Florida Mahkemesi, miras davasında Mehmet Tatlıcı’yı haklı buldu. Mahkeme, Uğur Tatlıcı’nın 740 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık davasında karar çıkmadı!

Beylikdüzü'ndeki inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun davasında duruşma ertelendi.

Miras taksim davasında yetkili mahkeme Haberi

Miras taksim davasında yetkili mahkeme


Miras taksim davası!


Miras taksim davası, mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi durumunda ve mirastan feragat durumunda olmak üzere iki farklı şekilde açılabiliyor. Türk Medeni Kanununa göre, mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi durumunda mirasçı resmi defter düzenlenmesini isteyebiliyor. Kanuna göre mirastan feragat durumunda ise mirastan feragat eden, tenkis sebebiyle terekeye bir malı veya diğer bir değeri geri vermekle yükümlü olursa sadece tenkise bağlı değeri geri verebiliyor. Miras taksim davasının açılabilmesi için gerekli sebepler Kanunda şöyle açıklanıyor:


A. Mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi durumunda


Madde 572-Mirasbırakan, sağlığında bütün malvarlığını miras sözleşmesiyle atadığı mirasçıya devretmişse, bu mirasçı resmî defter düzenlenmesini isteyebilir.


Mirasbırakan, malvarlığının tamamını devretmemişse veya tamamını devrettikten sonra yeni mallar edinmişse; miras sözleşmesi, aksine bir kural içermedikçe, yalnız sağlıkta devredilmiş olan malları kapsar.


Mirasbırakanın sağlığında malvarlığını devretmesi halinde, miras...