26 / 04 / 2024

mirasçı key yardımı

mirasçı key yardımı

KEY ödeneği alan bir kimsenin ölümü halinde, KEY yardımı mirasçılara ödenir mi? Mirasçılara key ödemesi yapılır mı? İşte KEY kanunu uygulama yönetmeliğinde yer alan esaslar...

KEY yardımı miras kalır mı?

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı (KEY) yapılıyor. Peki, KEY yardımı yapılan kimse vefat ederse ne olur? KEY yardımı miras kalır mı?

Konut edindirme yardımı bildirimi!

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince yapılıyor. "Konut Edindirme Yardımı Bildirimi" doldurulup, Sosyal Sigortalar Kurumuna verilmesi gereliyor. İşte konut edindirme yardımı bildirimi..

Mirasçılar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen ve riskli binasını anlaşma yolu ile tahliye eden kimseler, Bakanlık tarafından sağlanan kira yardımından faydalanabiliyor. Peki, yeni uygulamaya göre mirasçılar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Konut edindirme yardımı kanunu!

Konut edindirme yardımı kanunu olan 3320 sayılı Konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanun, 1986 yılında kabul edildi. İşte KEY yardımı koşul ve esasları..

KEY yardımı nedir?

KEY yardımı diğer ifade ile konut edindirme yardımı ile ilgili esaslar, 1986 yılında kabul edilen 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor. Peki KEY yardımı nedir? KEY yardımı kimlere yapılır?

Kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilip yıkılan yapı maliklerine binaları teslim edilene kadar, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm işyeri kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılardaki maliklere kira yardımı yapılabiliyor. En fazla 18 ay boyunca yapılabilen kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira bedeli...

Kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde maliklere yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yanıtlar..

Acil Hastalara Yardım Vakfı Konya'da zihinsel engelliler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapıyor!

Başkanlığını Süleyman Doğan'ın yaptığı Acil Hastalara Yardım Vakfı, Konya'da 400 yataklı Zihinsel Engelliler İçin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapıyor. Merkezin kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.

Türk Kızılayı'nın yardımı Gazze'ye ulaştı!

THY'ye ait kargo uçağıyla yola çıkarılan yardımın, Gazze'ye girişinin başladığı, Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu'nun da Türk Kızılayı ekibi ile birlikte yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalıştığı ifade edildi.

Aselsan 112 Acil Yardım altyapı kurulum işi sözleşmesini imzaladı!

Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aselsan 112 Acil Yardım altyapı kurulum işi sözleşmesini imzaladı.

Kadir Topbaş: Türkiye Belediyeler Birliği, Gazze’ye yardım yapacak!

İstanbullu muhtarlar ve yetim çocuklarla iftarda buluşan Başkan Kadir Topbaş, Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çekerek başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği’nin Gazze’ye yardım yapacağını açıkladı. İşte o açıklama...

İzmir esnafından Soma'daki işçilerin ailelerine bayram yardımı!

Yaklaşan bayram öncesi Soma'daki mağdur aileler için yardım kampanyası düzenleyen İzmir Minibüsçüler Odası yöneticileri toplanan 45 bin TL' yi Soma Kaymakamlığı 'nın verdiği hesaba yatırdı.

mirasçı key yardımı Haberi

mirasçı key yardımı

Mirasçılara KEY ödemesi yapılır mı?

KEY kanunu uygulama yönetmeliğinde yer alan esaslar gereğince yardıma müstehak kişinin ölümü halinde, adına biriken ve kullanılmayan yardım, neması ile birlikte Kanuni mirasçılarına ödeniyor. 


Kanuni mirasçılara ödeme yapılabilmesi için veraset ilamının ve bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (Ek: 3) Form'un T.Emlak Kredi Bankasına ibraz edilmesi zorunludur. 


KONUT EDİNDİRME YARDIMI KULLANIM TALEP FORMU KURUMU/KURULUŞU : 


YARDIMA MÜSTEHAK KİŞİNİN 

Adı : 

Soyadı : 

Emekli/Sigorta Sicil Numarası : 

YARDIMIN 

Yatırılmaya başlandığı tarih : 

Yatırıldığı ay sayısı : 

Yardım kesintiye uğramışsa 

Yardımın Yapılmadığı ay sayısı : 

Adına yatırılan toplam 

Yardım miktarı : 

(Formun düzenlendiği tarihte) 

Bu form, Kurumumuzdaki/Kuruluşumuzdaki bilgilere dayanılarak tarafımızdan ....................... tarihinde düzenlenmiştir. 



Yetkili imza ve 

Mühür 



NOT : 1) Nakillerde eski Kurumu/Kuruluşu Yardıma müstehak kişi adına yatırılan konut edindirme yardımı miktarları ile sürelerini gösteren bir cetveli düzenleyerek yeni kurumuna/kuruluşuna gönderecektir. 


2) Bu Form, ilgilinin en son...