17 / 12 / 2025

mobilya satışlarında 9 ay taksit sınırlaması

mobilya satışlarında 9 ay taksit sınırlaması

İzmir Marangozlar Mobilyacılar ve Bilimum Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ahmet Kayacan, kredi kartıyla mobilya satışlarında yapılan taksitlendirmede 9 ay sınırlamasının satışları düşürdüğünü belirtti...

2026 yılında konut satışlarında yeni rekorlar kırılabilir!

2025 yılını değerlendiren ve 2026 yılına ilişkin öngörülerini paylaşan Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak 2026 yılında konut satışlarında yeni rekorlar kırılabileceğini belirtti.

Konut satışlarında yılın en yüksek rakamına ulaşıldı!

Konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışına ulaşılırken, Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy da faiz indirimlerinin sürmesi durumunda konut satış hacminde tarihi bir eşiğin aşılabileceğine dikkat çekti.

Konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldü!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldüğünü belirtti.

Konut satışlarında 'Değer artış vergisi' vatandaşı cezalandırıyor!

Konut satışlarında uygulanan vergi sistemi, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Değer artış vergilerinin vatandaşı cezalandırdığını söyleyen 169,3 bin takipçili Triger Osman X sosyal medya hesabından vergi reformu önerisinde bulundu.

Faizlerdeki düşüş sürerse konut satışlarında yeni rekorlar kırılabilir!

Konut satışları ilk 7 ayda 834 bin 751’e ulaşırken, Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş faizlerdeki düşüş devam ederse konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını söyledi.

Konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışı!

Hakan Bucak Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Gayrimenkul Girişimcisi Hakan Bucak, yaptığı açıklamada konut satışlarında yılın en yüksek aylık satışının görüldüğünü söyledi.

Ankara'daki konut satışlarında yüzde 37 artış! Haziranda tam 9 bin 428 konut satıldı! 

TÜİK Ankara bölge müdürlüğünden alınan verilere göre Ankara’da haziran ayında konut satışları yüzde 37 artarak toplamda 9 bin 428 konut satıldı. İşte ilçe düzeyinde konut satışları ve analizler...

Konut satışlarında tablo karışık!

Konut satışlarında tablonun karışık olduğunu dile getiren Mars Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, “Veriler artış gösterse de nitelik kaybı sürüyor” dedi.

Arsa, iş yeri ve arazi satışlarında eksik bedel beyan edenlere önemli uyarı!

Gayrimenkul Danışmanı Eyüp Özer, yaptığı paylaşımda tapu işlemlerinde yeni dönemin başladığını belirterek, arsa, iş yeri ve arazi satışlarında eksik bedel beyan edenlere önemli uyarı geldiğini söyledi.

Konut satışlarında resmen tüm zamanların Ocak-Nisan rekoru kırıldı!

2025 yılının ilk 4 ayında gerçekleşen konut satışları 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 27,9 artış göstererek, 454 bin 145'e çıkarken söz konusu bu veri tüm zamanların en yüksek ocak-nisan rakamı oldu.

Konut piyasasında güven krizi! Satışlar son 9 ayın en düşük seviyesinde!

Mart ayı konut satışları son 9 ayın en düşük seviyesine gerilerken, Vartur Emlak CEO’su Şerif Varlı da yabancıların ilgisinin azaldığını, yerli yatırımcının ise yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı.

Konut satışlarında yıllık ortalama artış yüzde 2.3 oldu!

Gayrimenkul değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman, 12 yılda konut satışlarında yıllık ortalama artışın yüzde 2.3 olduğunu açıkladı.

mobilya satışlarında 9 ay taksit sınırlaması Haberi

mobilya satışlarında 9 ay taksit sınırlaması

Kredi kartıyla mobilya satışlarına getirilen 9 ay taksit sınırlamasının satışları düşürdüğünü belirten mobilyacılar taksit sayısının artırılmasını talep ediyor. 


İzmir Marangozlar Mobilyacılar ve Bilimum Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ahmet Kayacan, kredi kartıyla mobilya satışlarında yapılan taksitlendirmede 9 ay sınırlamasının getirilmesinin satışları düşürdüğünü, bu uygulamanın zaten piyasanın durgun olduğu bir dönemde getirilmiş olmasının ise sorunu büyüttüğünü vurguladı. 


Taksitlerdeki sınırlamanın asıl etkisinin yerel seçimlerden sonra, mayıs ajanda hissedileceğini belirten Kayacan, "Uygulamadan önce, bankaların da desteğiyle 24 aya kadar taksit yapılabiliyordu. Mobilya tutarı fazla olan bir ürün grubu. 3 bin 500-4 bin TL'yi bulan bir tutarı 9'a böldüğünüzde çıkan aylık taksiti tüketicinin ödemesi güç. 


9 taksit uygulaması başka sektörler için uygun olabilir ama mobilya sektöründe satışların düşmesine yol açar" diye konuştu. 

Senet...