25 / 04 / 2024

Moskova metrosu kaç durak

Moskova metrosu kaç durak

Moskova metrosunun 196’ıncı durağı açıldı. Açılan Troparevo İstasyonu'nun günde 200 bin yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.Hattın önümüzdeki yıl başında Moskova’nın kent merkezine direk olarak aktarmasız yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbul'a yakışan eser olacak!

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattındaki Göktürk istasyonunda işçilerle iftar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni metro hattının İstanbul'a yakışacağını dile getirdi. 

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Kağıthane'ye İstanbul Havalimanı Metrosu dopingi!

AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Mahmutbey- Nurtepe-Kağıthane-Çağlayan -Mecidiyeköy ve Gayrettepe- Kağıthane -İstanbul Havalimanı metro hatlarıyla Kağıthane’nin, merkezi konumunu güçlendireceğini söyledi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu başka bahara kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesi planlanan Halkapınar-Otogar Metrosu'nun yapım işinden çekildi. 531 milyon liraya mal olması planlanan projenin inşaatına başlanamıyor.

Mevlüt Uysal, Kağıthane'deki ulaşım projelerini inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kabataş-Kağıthane-Mahmutbey metrosu, Gayrettepe-3. Havalimanı metrosu ve Cendere Vadisi Düzenleme Projesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Enka TC'den Moskova'ya 300 milyon dolarlık AVM!

Enka’nın AVM yatırım ve işletmelerini yürüten "Enka TC", Moskova’da yenilediği Kaşirskoye AVM projesine öz kaynaklarından 300 milyon dolardan fazla yatırım gerçekleştiriyor.

Keçiören Metrosu açılıyor!

Ankara Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün başlaması töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, " 'Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun' diyorlar. Artık kendilerine başka slogan bulsunlar. Metro bitiyor" ifadelerini kullandı.

Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunda son durum!

Temeli 9 Şubat 2014 tarihinde atılan Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen törenle atılan Mecidiyeköy Mahmutbey metrosu Kağıthane durağında viyadüklerin temel zemini hazırlanıyor, metronun 2017 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor...

Fazlı Kılıç Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nu inceledi!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmalarını yerinde inceledi. İstanbul’un ulaşım sorununa büyük ölçüde fayda sağlayacak metro hattı Kağıthane için büyük önem taşıyor.

Moskova metrosu kaç durak Haberi

Moskova metrosu kaç durak

Moskova metrosunun 196’ıncı durağı pazartesi günü açıldı. Açılan Troparevo İstasyonu'nun günde 200 bin yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.


Hattın önümüzdeki yıl başında Moskova’nın kent merkezine direk olarak aktarmasız yolcu taşıması bekleniyor.


Rus hükümeti 2020 yılına kadar Moskova’ya 78 metro istasyonu daha inşa etmeyi planlıyor. Moskova metrosunun toplam uzunluğu ise 327.5 kilometre. Rublenin dolar karşısında geçen şubat ayından bu yana Ukrayna krizinden ötürü  yüzde 40 değer kaybetmesinin metro inşaatını zor duruma sokması bekleniyor. İstanbul’da ise son yıllarda yapılan yatırımlar ile metro, tramvay ve finüküler istasyonlarının toplamının sayısı 120’ye ulaştı. İstanbul'da metro, tramvay ve finüküler hattının toplam uzunluğu 116.1...