19 / 04 / 2024

Muammer Onat biyografi

Muammer Onat biyografi

Mimar Muammer Onat kimdir? Mimar Muammer Onat, yaşamı boyunca hangi projelerde görev aldı? Mimar Muammer Onat, mimarlık eğitimini hangi üniversitede tamamladı? İşte Muammer Onat'ın biyografisi...

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Muammer Aksoy'un evi yıkılıyor!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucularından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy'un Ankara Çankaya'da konumlanan konutu için yapılan tescil başvurusu Kurul tarafından onaylanmadı, dün de evin yıkımına başlandı.

Muammer Aksoy'un evi için yapılan tescil başvurusuna red!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucularından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy'un Ankara Çankaya'da konumlanan konutu için yapılan tescil başvurusu Kurul tarafından onaylanmadı. Gerekçe olarak ise "Kültür varlığı niteliği taşmıyor" denildi.

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Muammer Keskin'den Şişli'nin yapı stokuna ilişkin açıklama!

Şişli’nin günlük nüfusunun gelip geçenlerle 3 milyonu aştığına dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Tezcan Karakuş Candan'dan Muammer Aksoy'un evinin yıkılmasına tepki!

Prof. Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990 tarihinde Ankara Bahçelievler’deki evinin önünde suikaste uğramıştı. Muammer Aksoy’un evi kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin konuştu.

Yüksek Mimar Murat Onat vefat etti!

Yüksek Mimar Murat Onat, hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Muammer Keskin'den deprem ve toplanma alanı açıklaması!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "2012'den günümüze kadar yaklaşık bin 900 taşınmaz riskli yapı olarak tespit edildi ve bin 600'ünün yıkımı gerçekleştirildi" dedi.

Muammer Keskin: Şişli'de en az beş mahallede yerinde dönüşüm şart!

İstanbul Şişli'deki çalışmalar hakkında bilgi veren Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçede bulunan en az 5 mahallenin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Muammer Keskin'den Şişli'deki toplanma yerlerine ilişkin açıklama!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü arsasının İBB'nin değil AFAD'ın toplanma alanı olduğunu belirtti. Keskin, deprem olsa bir kişinin bile oraya giremeyeceğini dile getirdi.

Onat Akaryakıt Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onat Akaryakıt Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Taşkın tarafından kuruldu.

Ressam Tülin Onat'tan Mimar Zeynep Didem Bardakçı 'ya kopya davası!

Ressam Tülin Onat, 3 eserini izinsiz bir şekilde kopyalayıp sattığı iddiasıyla, Zeynep Didem Bardakçı ve Bardakçı Mimarlık Tasarım şirketi aleyhine 115 bin liralık dava açtı.

Muammer Keskin: Şişli'nin en büyük sorunu yapı stoku!

Şişli’nin en büyük sorunlarından birinin yapı stoku olduğunu dile getiren Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “İlçemizde zemin sağlam ama binalar ömrünü tamamlamış durumda. Bu sorunları ortadan kaldıracak çalışmaları hazırlıyoruz” diye konuştu.

Muammer Onat biyografi Haberi

Muammer Onat biyografi

Muammer Onat kimdir?

1928 yılında İstanbul’da doğan Onat, Galatasaray Lisesi’ndeki eğitiminin ardından 1952 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 


1956 yılında Bina Bilgisi Dalı’nda Arif Hikmet Holtay’ın asistanlığını yaptı. 1960 yılında burslu olarak bir yıl İtalya’da kaldı, İtalyan Toplu Konut Sistemi’ni (Ina CASA) inceledi.


Türkiye’ye döndükten sonra Atölye Öğretmenliği görevinde bulundu. Konutlardan sanayi yapılarına geniş bir yelpazede ürünler veren Prof. Muammer Onat mimari ve kentsel planlama yarışmalarında aldığı birçok ödülün yanısıra birçok önemli yarışmada da jüri üyeliğinde bulundu.


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muammer Onat, 28 Ekim 2009 tarihinde vefat etti. 


Cenazesi 30 Ekim 2009 Cuma Günü, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen anma toplantısının ardından Teşvikiye Camisi’nde kılınan öğle namazından sonra...