25 / 04 / 2024

Murat Acu

Murat Acu

Türkiye'deki 25 su havzası için "master planı raporu" hazırlanması çalışmalarının, bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

DSİ 11 bin 174 tesis hedefine ulaşacak!

2003-2016 arasında su ile alakalı 6 bin 446 tesisi vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 2019 sonuna kadar 11 bin 174 tesis hedefine ulaşmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Antalya Boğacay Projesi'ni değerlendirme toplantısı yapıldı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, Antalya Boğaçay üzerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Boğaçay Projesi kapsamında değerlendirme toplantısı için Antalya'ya geldi.

Isparta'da imar plansız konut yapılması su baskınına neden oldu!

DSİ 18. Bölge Müdürü Acu: ''Yapılan incelemede, derelerin üzerinin tamamen kapatıldığı ve imar planına işlenmeyerek yerleşime açılıp konut ve yol yapıldığı tespit edildi''

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'nın inşaatında incelemelerde bulundu. Acu, Yusufeli Barajı için yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'yla milli bütçeye 600 milyon liralık katkı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'yla ilgili son durumu anlattı. Çalışmalarda sona yaklaşılan projenin gövde kazı çalışmaları tamamlandı.

Batman'da inşaatı biten 25 yataklı hastane bu yıl açılacak!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu yapımı tamamlanan 25 yataklı modern hastanenin 2017 yılı içerisinde devreye alınarak vatandaşların hizmetine sunulmasının planlandığını söyledi.

90 günde 3.7 milyarlık tesisin temeli atıldı!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yatırım ve tesislerle ilgili açıklamalarda bulundu. Acu, son 90 günde 3,7 milyarlık yatırımın temelinin atıldığını söyledi.

DSİ 11 bin 174 tesis hedefine ulaşacak!

2003-2016 arasında su ile alakalı 6 bin 446 tesisi vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 2019 sonuna kadar 11 bin 174 tesis hedefine ulaşmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

DSİ, İzmir'e 3 milyar liralık yatırım yaptı!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 2003'ten bu yana İzmir'de yaklaşık 3 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Acu, dinamik bir yapısı bulunan şehrin ekonomiye daha fazla katkı sunmasını hedeflediklerini belirtti.

Çankırı Kurşunlu İçmesuyu Tesisleri'nde sona doğru!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kurşunlu içmesuyu tesisleri işi kapsamında kurşunlu ilçe merkezine 2060 yılına kadar 79 milyon metreküp içmesuyu temin edileceğini belirtti.

Çanakkale Lapseki barajı tamamlandı!

Çanakkale Lâpseki'deki, Balcılar Köyü'ndeki Gökderesi üzerinde yapılmakta olan Lapseki Barajı tamamlandı. DSİ Genel Müdürü Murat Acu tamamlanan baraj hakkında açıklama yaptı.

Artvin Yusufeli Barajı'nda inşaatın yüzde 58'i tamamlandı!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu "Yusufeli Baraj inşaatında fiziki olarak yüzde 58 seviyesine fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı."dedi. Acu Yusufeli'nde baraj ve yeni yerleşim yeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydın'a 13 baraj yapılacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu yaptığı açıklamada 2019 yılına kadar Aydın'a 13 yeni baraj kazandırılacağını söyledi.

1071 Göl-Su Projesi, 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, bin günde 1071 Göl-Su Projesini çok hızlı ve verimli bir çalışma ile 2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Rize'de taşkın riskleri azaltılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Karadeniz Bölgesi'nde taşkın riskinin azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2003'ten bugüne kadar 51 dere ıslahı tamamlanmış olup, Rize şehir merkeziyle toplamda 87 meskun mahal ve 15 bin 310 dekar alan taşkından korunmuştur.

Diyarbakır Silvan Barajı'nda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Dicle Havzası'nda bulunan Kulp Çayı üzerinde yapımı devam eden ve yüzde 52 gerçekleşme seviyesine ulaşan Silvan Barajı tamamlandığında 2 milyon 351 bin 230 dekar zirai alan sulanacak." ifadesini kullandı.

Murat Acu Haberi

Murat Acu

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, ülkedeki 25 su havzası için "master planı raporu" hazırlanması çalışmalarının, bu yıl tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.


Acu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su kaynaklarının, dünyada kullanımına yönelik talebin giderek artması, konuma göre arzu edilen miktar ve kalitede bulunamaması nedeniyle, bütüncül yönetilmesi gerektiğini söyledi.


Bütüncül havza yönetiminin, "bir akarsu havzasındaki doğal kaynakların, ihtiyaç öncelikleri dikkate alınarak sürdürülebilir yönetimi ve planlamasının koordine edilmesi" şeklinde tanımlanabileceğini belirten Acu, "AB Su Çerçeve Direktifi"ne uyumu da içeren havza yönetim planlarının oluşturulması çalışmalarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde başlandığını kaydetti.


Acu, buna teknik altyapıyı oluşturacak havza master planlarının hazırlanması çalışmalarının ise DSİ Genel Müdürlüğünce yürütüldüğünü dile getirdi.


Türkiye'deki 25 su havzası için "havza master planı raporu" hazırlanması çalışmalarına 2010 itibarıyla başlandığını bildiren...