28 / 03 / 2024

muş malazgirt anıtı

muş malazgirt anıtı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Muş'a yaptığı ziyarette "Bölgeye yapılacak yatırımların, daha düzenli ve planlı şekilde getirilmesini planlıyoruz" dedi. Muş Valisi Vedat Büyükersoy Arıcı'dan kütüphane talebinde bulundu...

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

İstanbul Havalimanı Cumhuriyet'in zafer anıtı!

Türkiye, dün iki önemli olayı birlikte yaşadı. Cumhuriyet'in 95'inci yılını ve onu taçlandıran dünya çapında bir proje olan İstanbul Havaalanı'nın açılışını. İstanbul Havalimanı Cumhuriyet'in zafer anıtı olarak ifade ediliyor. 

Havalimanı değil zafer anıtı!

Başkan Erdoğan’ın, “Bu bir havalimanı değil, zafer anıtı” şeklinde tanımladığı Yeni Havalimanı, son 5 yıldaki tüm saldırılara rağmen, geri adım atmayan güçlü liderin vizyonuyla bugün açılacak. 

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Şehit Anıtı'nın ihalesi gerçekleşti. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi anıtının temeli atıldı!

TBMM Başkanı Kahraman, 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temel atma törenine katıldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Ankara muhtarlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini ifade etti...

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti. İTÜ Mimarlık Fakültesi 1951 mezunu olan Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge'nin vefatı üzerine taziye ilanı yayınlandı. 

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı, Bozüyük Belediyesi tarafından törenle açıldı.

Ankara 15 Temmuz Şehitler Anıtı pazar günü açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı"nda incelemelerde bulundu.

Gölbaşı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı tamamlanıyor!

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz akşamında açılacak.

15 Temmuz Zafer Anıt'ı havadan görüntülendi!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yapılan “ 15 Temmuz Şehitleri Zafer Anıtı”nın yapımı hızla devam ediyor.

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın inşaatı yüzde 95 tamam!

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın inşaatında sona gelindi. Anıtın yüzde 95’i tamamlandı.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

muş malazgirt anıtı Haberi

muş malazgirt anıtı


Bitlis'te yapılacak bölge toplantısı için uçakla Muş'a gelen bakan yardımcısı Arıcı, ilk olarak Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u ziyaret etti.


İldeki yatırımlarla ilgili bilgi alan Arıcı'dan kütüphane talebinde bulunan Vali Büyükersoy, mevcut kütüphanenin Muş'a yeterli gelmediğini söyledi.


Kentteki tarihi ve turistik yerlerin de restore edilmesi gerektiğini ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:


"Özellikle Malazgirt Anıtı’nın bulunduğu yer artık yetersiz geliyor. Bunun genişletilmesi için çalışma yapılmalı. Bu yılki Malazgirt Zaferi kutlamalarına 20 bin dolayında vatandaşımız katıldı ve alanın yetersiz olduğu tekrar ortaya çıktı. Malazgirt, Türk tarihi için önemli bir yere sahip. Bunun yanı sıra şehre hakim Haspet Kalesi bulunuyor. Buranın alanı bağlarla çevrili ve çok güzel bir mesire alanı olabilir. Bakanlığın, buranın restorasyonunu yapması, kentimizin tanıtımı için güzel olacaktır."


Kente kütüphane yapılması için gerekli çalışmayı kısa...