20 / 04 / 2024

Mustafa Andıç inşaat sektörü açıklamaları

Mustafa Andıç inşaat sektörü açıklamaları

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Mart ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Mart ayında konut satışlarındaki toparlanmanın kalıcı olabileceğini söyleyen Andıç yeni destek paketlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, dövizde meydana gelen düşüşün inşaat ürünlerine yansıması konusunda üreticilere çağrıda bulundu.

Mustafa Andıç: İnşaat malzemelerine erişilemezse yeni projeler azalacak!

İMKON'un yüksek çimento fiyatlarına karşı başlattığı iş bırakma eylemine İMSİAD'dan destek geldi. İMSİAD'ın Başkanı Mustafa Andıç, “Yeni projeler azalıyor. Bu noktada inşaatı devam edenler malzemeye erişemezlerse yeni projeler iyice azalacak.” dedi.

Konutta fiyat artışları dizginlenmeli!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Andıç, gecikmeksizin bir gayrimenkul kredi kampanyasının başlatılması ve fiyat artışlarının dizginlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam kaybı yaşandı!

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı Şubat 2021'e ilişkin istihdam raporuna göre, eğitim, inşaat ve madencilik sektörlerinde ise istihdam kaybı yaşandı. 

Kahramanmaraş'taki Andırın Millet Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Andırın ilçesinde inşa edilen Millet Konağı'nın inşaatı tamamlandığını dile getirdi.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

Merkez Bankası uzmanlarının hazırladığı “Covid-19 Salgınının Firma Likiditesine Etkileri” başlıklı çalışmaya göre, kısa vadeli kırılganlıkların sinema, bilgi hizmet faaliyetleri, gıda, mineral madde, enerji, inşaat, gayrimenkul sektörlerinde yaşandı.

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

 Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatında son durum ne?

 Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatın hız kesmeden devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaatın pandemi sürecinde yavaşladığını fakat bundan sonra daha hızlı hareket edileceğini belirtti.

Mustafa Varank: Adana'daki teknoparkın inşaat işleri hızlanmalı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Adana'daki teknoparkın inşaat işlerinin hızlanması gerektiğini söyledi.

2020 inşaatta çıkış yılı olacak!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat sektöründe gelecek yıldan umutlu olduklarını söyledi. Andıç, ''2020 yılının yavaş yavaş çıkış yılı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Mustafa Andıç inşaat sektörü açıklamaları Haberi

Mustafa Andıç inşaat sektörü açıklamaları

2021 Mart ayı konut satış rakamları açıklandı. 111 bin 241 konut satışının yapıldığı Mart ayında ciddi bir eşik aşıldı. Medyagazete'de yer alan habere göre; konut satışlarını değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, “Uzun zamandır küçülen inşaat sektöründe kalıcı toparlanma için yeni bir destek paketi gerekiyor. İnşaat sektörü desteklenmezse, ülkemiz ekonomisinin taşıyıcı sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün geleceği risk altında” şeklinde konuştu.

Mart ayındaki hareketlenmeyi yılın ilk iki ayındaki ertelenmiş satışlara bağlayan Andıç, “Tarım arazilerinin miras yolu ile intikal işlemlerine vergi ve harç muafiyeti getirilmesi gibi, 31.12.2019 tarihinde son bulan, tapu harcı ve KDV indirimlerinin de satın alınacak sıfır gayrimenkuller; konut, dükkan ve ofisler için tekrar hayata geçirilmesinin hem Bursamız, hem de ülkemizde...