29 / 03 / 2024

mustafa varank inşaat sektörü

mustafa varank inşaat sektörü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir ili Güzelbahçe Belediye Başkanlığı, İzmir Güzelbahçe ilçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nden kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte detaylar...

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, dövizde meydana gelen düşüşün inşaat ürünlerine yansıması konusunda üreticilere çağrıda bulundu.

Mustafa Andıç: İnşaat malzemelerine erişilemezse yeni projeler azalacak!

İMKON'un yüksek çimento fiyatlarına karşı başlattığı iş bırakma eylemine İMSİAD'dan destek geldi. İMSİAD'ın Başkanı Mustafa Andıç, “Yeni projeler azalıyor. Bu noktada inşaatı devam edenler malzemeye erişemezlerse yeni projeler iyice azalacak.” dedi.

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı: KOBİ'lere müjde!

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOBİGEL'in 3. çağrısına toplam 1075 firma başvurdu. Bu başvurulardan 278'i desteklenmeye hak kazandı. İşletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız" dedi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Konya Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Konya'ya kazandırılan millet bahçesinin inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte devam eden millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

Çanakkale Yeni Çan Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Çanakkale Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Kaymakam Mustafa Gürdal ve Başhekim Gürkan Çoban, Yeni Çan Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Mustafa Varank'tan Volkswagen'in yatırımdan vazgeçme kararına ilişkin açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa'ya yatırıma hazırlanan ancak bundan vazgeçen Volkswagen'in kararıyla ilgili açıklama yaptı.

mustafa varank inşaat sektörü Haberi

mustafa varank inşaat sektörü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren, yerli asansör, yürüyen merpen üreten LÖHER firmasını ziyareti sırasında Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de, yüksek kaliteli üretimleriyle dünyada kendisini kabul ettiren çok sayıda firma bulunduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bunlardan bazılarının yurt dışından gördükleri ilgiyi iç pazarda görememekten şikayetçi olduğunu söyleyen Varank, LÖHER firmasının da dünya genelinde birçok prestijli projenin asansör ve yürüyen merpen talebini karşıladığını belirtti.

Varank, firmanın yüzde 85 yerlilik oranıyla ürettiği yürüyen merpenin de Londra'daki Stansted Havalimanı'na gönderileceğini dile getirdi.

Türkiye'de bazı inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlerin yerli ve milli ürünleri kullanma konusunda yeterli hassasiyeti göstermediklerini söyleyen Bakan Varank, şöyle konuştu:

"Bunlar bizi üzüyor. Kamu alımlarında aslında yüzde 15 fiyat avantajı uygulanması mecburiyeti...