20 / 04 / 2024

Notre Dame yarışma

Notre Dame yarışma

Fransa Başbakanı Edouard Philippe tarafından yapılan açıklamada, dünya çapından mimarların davet edileceği ve 850 yıllık Gotik mimari ürünü Notre Dame'ın yeni kulesi için tasarımların değerlendirileceği bir seçme yapılacağı belirtildi...

Halkbank’tan Jet Luck yarışması! Asansörde 50 saniyede iş fikrini anlatıp jüriyi ikna edenlere nakit para ödülü!

Halkbank kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Jet Luck adlı bir yarışma düzenlediğini açıkladı. Banka’nın genel müdürlük binasındaki asansörlerde düzenlenen yarışmada, 50 saniyede iş fikrini başarıyla anlatıp jüriyi ikna edenler nakit ödül kazanacak.

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı!

Fransa'nın başkenti Paris'te 15 Nisan 2019 tarihinde çıkan yangında zarar gören Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı...

Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Kayseri Talas Belediyesi, ilçede hayata geçecek olan millet bahçesi projesini yarışmayla belirleyecek. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

Taksim meydanını şekillendirecek yarışma sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kamusal alanları; erişilebilir, özgür, canlı, huzurlu ve güvenli yerler olması amacıyla başlattığı bir kentsel yarışması daha tamamlandı

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

İBB'den 'Deprem Hackhatonu' yarışması!

İBB deprem anında ve sonrasındaki iletişim problemlerinin çözülmesi için fikir geliştirilmesi üzerine 'Deprem Hackhatonu' yarışması düzenliyor. Yarışma 28 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde yapılacak...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'ın inşaatı yeniden başladı! 

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'da 15 Nisan 2019'da yangın çıkmıştı. Bir süre sonra katedralin eski haline getirilmesi için inşaat çalışmaları başlatıldı. Fakat koronavirüs sebebiyle inşaat çalışmalarına ara verilmek zorunda kalındı. Şimdi inşaat çalışmaları tekrar başladı...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame' onarılmayı bekliyor!

Fransa'nın başkenti Paris'te bir yıl önce çıkan yangında ciddi zarar gören Notre Dame Katedrali onarılmayı bekliyor.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başlıyor! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın bu sene altıncısı düzenleniyor. Yarışma için başvurular başladı...

Ytong Mimari Fikir Yarışması’na katılım için son gün 2 Aralık!

Türk Ytong tarafından 20’ncisi gerçekleştirilen Mimari Fikir Yarışması başvuru sürecinde geri sayım başladı. Yarışma için son katılım tarihi 02 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Bursa'da mimaride sınırları zorlayan yarışma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığıyla, ‘uzay mimarlığı ve dış gezegen şehirciliği’ konularını masaya yatıran toplam 30 bin TL ödüllü “Mars 2050: Yaşam alanı fikir yarışması” düzenlendi.

Notre Dame yarışma Haberi

Notre Dame yarışma

Fransa'nın yangın çıkan ve ciddi hasar gören Notre Dame Katedrali'nin yıkılan kulesinin yeniden inşası için dünya çapından mimarların tasarımlarını değerlendireceği öğrenildi.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Fransa Başbakanı Edouard Philippe yaptığı açıklamada, dünya çapından mimarların davet edileceği ve Notre Dame'ın yeni kulesi için tasarımların değerlendirileceği bir seçme yapılacağı belirtildi.

Philippe, bu adımın amacını ise "Notre Dame'a çağımızın tekniklerine ve zorluklarına adapte olmuş bir kule kazandırmak" dedi. 

​Pazartesi günü çıkan büyük yangın, 850 yıllık Gotik mimari ürünü binanın çatısının büyük kısmının ve çan kulesinin çökmesine neden olmuştu.

Yangının neden çıktığını bulmak için yapılacak araştırmada 50 kişi yer alacak.

Notre Dame Katedrali için 388 milyon avro bağış toplandı!