27 / 04 / 2024

Ordu kıyı imarı

Ordu kıyı imarı

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Ordu Büyükşehir Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, o binalar için harekete geçti!

Karadeniz  kıyısında, yeşille mavinin buluştuğu noktada yer alan Ordu'da, 3 blok halinde yükselen, 17'şer katlı gökdelen inşaatları için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Ordu Büyükşehir Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Kadıköy 1/5000 ve 1/1000 nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Kadıköy İlçesi, 3180 ada, 45 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Kadıköy İbrahimağa 1/1000 uygulama imar planı tadilatı askıda!

Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi, 58 pafta, 1305 ada, 5 ve 6 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Ordu Büyükşehir yatırımları masaya yatırıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayı meclis toplantısında kentteki yatırımlar masaya yatırıldı.

Ordu Büyükşehir'den satılık 119 daire! İhalesi 27 Şubat'ta!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesindeki 119 daireyi 27 Şubat 2019 Çarşamba günü ihale yöntemiyle satışa çıkarıyor...

Ordu Büyükşehir 24 iş yerini kiraya verecek! İhalesi 23 Ocak'ta!

Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait,  Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gölköy ilçelerinde bulunan iş yerlerinin kiralama ihalesi 23 Ocak'ta yapılacak....

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Ordu kıyı imarı Haberi

Ordu kıyı imarı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre, Ordu 1. İdare Mahkemesi Şubat ayında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine verdiği Belde Evler yıkım kararının ardından ikinci bir karar aldı. Mahkeme, Belde Evler’e emsal teşkil eden 2016 yılı nazım imar planının yanlışlar içerdiğine karar vererek tümden iptal etti.

OLAY NASIL GELİŞTİ 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; 2016 yılında uygulamaya konulan ve yüksek ölçekli binalara izin veren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı emsal alınarak 2018 yılı Mayıs ayında ihale yoluyla satışa çıkarılan belediye arsasını alan yapı şirketine, 3 blok halinde 17’şer katlı ve 280 daireli bina için ruhsat verildi. Yeşil ve mavinin arasında, deniz kıyısında yükselen inşaatta, 12’nci kata kadar ulaşıldı. Ancak halk tarafından büyük tepki alan...