19 / 04 / 2024

ormanlık vasfını kaybeden alanlar

ormanlık vasfını kaybeden alanlar

Bazı orman sahalarının orman sınırları dışına çıkarıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ormanlık alanlar artık imara açılamayacak!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamasının ve yapılaşmanın önüne geçilecek.

Muğla Seydikemer'de ormanlık alan imara açılıyor iddiası!

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban bugün TBMM’ye verdiği soru önergesinde Seydikemer ilçesinde 2 bin hektarlık ormanlık arazide yapılan ağaç kesimlerinin sebebini sordu.

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.

İzmir'de yanan ormanlık alan imara açılmayacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İzmir'de yanan ormanlık alanın imara açılmayacağını söyledi. Ormanİzmir adlı toplantıdaya katılanlar ile kentin geleceği ile ilgili yol haritası çıkarıldı. 

Endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM'de!

Ülkemizdeki endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beykoz Dereseki'ndeki ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi mecliste!

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Elmalı, Dereseki bölgesinde bulunan ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

ormanlık vasfını kaybeden alanlar Haberi

ormanlık vasfını kaybeden alanlar

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, bazı orman sahalarının orman sınırları dışına çıkarıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Cinisli önergesinde "Türkiye Ormancılar Derneği tarafından “Ormanlar TOKİ’ye mi devrediliyor” başlığıyla yapılan açıklamada kent etraflarında bozuk olarak görülen orman sahalarının 7139 sayılı kanuna dayanarak orman sınırları dışına çıkarılmasına başlandığı belirtilmiş, bu sahaların özellikle blok olarak belirlenmesinin istendiği ifade edilmiştir. Açıklamada ayrıca kısa sürede üretimi arttırma beklentisi yüzünden orman ekosistemlerinin doğasına aykırı uygulamalar nedeniyle büyük bedeller ödeneceği kaydedilmiştir." dedi.

Cinisli'nin soruları

1.    Söz konusu açıklamada ifade edilenler gerçeği yansıtmakta mıdır?

2.    Ormanlık alan dışına çıkartılması düşünülen ormanlık alanlar bulunmakta mıdır?

3.    TOKİ’ye devredilmesi düşünülen ormanlık alan var mıdır?

4.    Eğer ormanlık alanların TOKİ’ye devri söz...