19 / 04 / 2024

oturma hakkı şerhi

oturma hakkı şerhi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan evde oturma hakkı bulunur mu?'' konulu sorusunu yanıtladı. 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Kira şerhi nasıl kaldırılır?

Kira sözleşmelerinin tarafların iradeleri ile tapuya kayıtlı olarak, tescil edilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl kaldırılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Kemer Country'de 17 milyon TL'ye 20 yıl yaşama hakkı!

Birçok ünlü ismin tercih ettiği bölgelerden biri olan Kemer Country'de villa değerleri 17 milyon TL'ye kadar çıkıyor.Fakat söz konusu villalarda sadece 20 yıl oturma hakkı veriliyor.

Demet Şener Levent’teki 3 katlı lüks villada oturma hakkını kaybetti!

İbrahim Kutluay'dan olaylı bir şekilde boşanan Demet Şener, iş insanı Cenk Küpeli ile 19 aylık evliliğini dün bitirdi. Demet Şener’in, Kutluay ile yaptığı boşanma protokolünde bulunan ‘evlenmemesi’ koşuluyla tapusunda 10 yıllık oturum hakkı olan Levent’teki 3 katlı lüks villadan oldu. 

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemez ve konut üzerindeki haklar sınırlanır.

Aile konutu şerhi nedir? Nasıl konulur?

Aile konutu şerhi ile, aile konutu olarak kullanılan gayrimenkulle ilgili kira sözleşmesi veya mülkiyet hakkı malik veya taraf olmayan eşin rızası olmadıkça devredilemiyor ve konut üzerindeki haklar sınırlandırılıyor.

Demet Şener Etiler’deki evini boşalttı!

Cenk Küpeli ile bugün nikah masasına oturacak Demet Şener, eski eşi İbrahim Kutluay’a ait olan ve 10 yıl daha oturma hakkının bulunduğu Etiler’deki evini boşalttı.

oturma hakkı şerhi Haberi

oturma hakkı şerhi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan evde oturma hakkı bulunur mu?'' konulu sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

Annem hayattayken 23 sene anneme ait evde birlikte yaşadık. Annem ocak ayında vefat etti. Ev 3 mirasçıya (ben, abim ve ablam, babam önceden vefat etmişti) kaldı.

Şu an sosyal güvencem, işim ve gidecek bir başka yerim olmadığı halde ablam ve abim evin satışını istiyor. Avukat aracılığıyla gözümü korkutuyorlar. Benden kira alabilirler mi? Satışı da istemiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? - C.C.

Bugüne kadar miras konusunda verdiğim yanıtlarda mirasçı evlatların eşit hakka sahip olduğunu açıklamıştım. Okuyucumun anlattığı aile tablosunda mirasçı olarak üç çocuk var.

Dolayısı ile bu üç çocuk eşit hisselerle mirasçı. Bugün için söz konusu ev ve varsa sair malvarlığı...