19 / 04 / 2024

palm yağı yasak

palm yağı yasak

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Bitkisel yağlarla ilgili flaş gelişme! Vergi sıfırlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere ay çiçek, mısır, soya ve palm yağında gümrük vergisi 31 Aralık’a kadar sıfıra indirildi.

Savaş ülkeleri istemediği bir yere sürüklüyor! Yeniden palm yağına dönüş başladı

Rusya-Ukrayna savaşının devam ediyor olması tüm dünyada gıda krizinin yaşanmasına neden olurken, üreticiler hiç istemese de yeniden palm yağına yönelmek zorunda kalıyor. 

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Market raflarında eksildikçe fiyatları artan ve stoklarda tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan gıda ürünlerine bir bir yasaklama kararı geliyor. Ayçiçek yağı, buğday ve şekerden sonra pirinç de kara listeye alındı. İşte detaylar...

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

Ayçiçek yağındaki fiyat artışları ve ayçiçek yağına talebin artması nedeniyle piyasada stok sorunları yaşanmaya başlamıştı. Türkiye'de yetkililer 'yağda sorun yok' dese de vatandaş market raflarına hücum etti. Ayçiçek yağıyla ilgili gelen son haber yine endişe yarattı.

Sıvı yağda indirim yolda!

Son zamanlarda yapılan zamlarla gündemden düşmeyen ayçiçek yağının ikamesi olabilecek olan mısır yağı, palm yağı, kanola yağı, aspir yağı, soya da gümrük vergisi sıfırlandı. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren karar 30 Haziran 2022 tarihine kadar geçerli olacak.

Kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Konut kiralayan bazı kiracılar dekorasyonlarını tamamlamak adına duvara çivi çakarak tablo ya da çerçeve asmak isteyebiliyor. Peki, kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Arnavutköy Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesinin ( Derbent Mevkii ) Revizyonuna ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ebru Yaşar, ödüllerini koymak için ev aldı!

Ebru Yaşar, Zorlu Raffles Hotel’de gerçekleştirilen 7. Golden Palm Awards töreninde ‘Yılın Kadın Fantezi Müzik Sanatçısı’ ve ‘Yılın Albümü’ ödüllerinin sahibi oldu.

Çin'in yasak kararı kripto paralara değer kaybettirdi!

Çin'in aldığı yasak kararıyla son zamanlarda yaşanılan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Bitcoin yüzde 12’nin üzerinde değer kaybetti...

Dikkat o saatte yasak var! 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde?

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı var mı? 

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanmış sonra belirli günlerde dışarı çıkma izni verildikten sonra bu yasak tamamen kaldırılmıştı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Bursa’dan geldi...

Çanakkale’de yabancıya konut satışı yasak!

Çanakkale’de yabancıya mülk satışı yasaklandı. Hayata geçirilecek düzenleme ile bu yasağın kalkması planlanıyor.

palm yağı yasak Haberi

palm yağı yasak

Rusya Ukrayna savaşı dünyadaki gıda tedariği zincirinde yeni bir kırılmanın yaşanmasına nden oldu. Dünyanın en büyük Palm yağı üreticisi Endonezya palm yağı ihracatını yasaklayacak. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, palm yağı ihracatını Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin küresel gıda enflasyonunun rekor seviyeye yükselmesi nedeniyle yasakladığını açıkladı. Gıda uzmanları yemeklik sıvı ve katı yağlar, çikolata, margarin, dondurma, hazır yemek, kozmetik gibi birçok alanda kullanılan palm yağı ihracat yasağının oldukça talihsiz ve beklenmedik olduğunu ifade etti. Kararın Toprak Mahsülleri Ofisi'nin açtığı 16 bin ton ayçiçek yağı ihalesinin ardından gelmesi gözlerin yeniden ayçiçek yağlarındaki fiyat etiketlerine yönelmesine neden oldu.

YASAK KARARI AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINI ATEŞLEYECEK İDDİASI

Dünyanın en büyük palmiye yağı üreticisi Endonezya'nın perşembe gününden itibaren geçerli olacak ihracat yasağı ile palmiye yağı, soya yağı, ayçiçek yağı da...