18 / 04 / 2024

Pera Palas Otel ortakları

Pera Palas Otel ortakları

İstanbul'un tarihi oteli dünyaca ünlü Pera Palas Otel 1895'den beri hizmet vermeye devam ediyor. Dubai Holdingin otel markası Jumeriah adı altında işletilen otel, geçtiğimiz günlerde bu markayla yollarını ayırdığını resmen duyurdu. Peki Pera Palas Otel satılıyor mu?

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

Bursa Yeni Çelik Palas Otel'in imar planları askıda!

Bursa'nın Çekirge bölgesinde bulunan Yeni Çelik Palas Oteli arazisinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı, Osmangazi Bedediye Meclisi’nde konuşuldu.

31.6 milyon TL'ye Pera’da oteli yap, 32 yıl işlet!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul’un tarihi bölgesi Pera’da bin 448 metrekarelik arsasını 31.6 milyon liraya otel yapımı karşılığı 35 yıl süreliğine kiralama ihalesine çıkardı.

Tatvan Grand İskender Palas 9.8 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Bitlis İli, Tatvan İlçesi, Sahil mahallesinde yer alan Grand İskender Palas isimli otel 9 milyon 821 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 4 Mart 2019 olarak belirlendi. 

Ataşelerden CNR Emlak Fuarı'na tam destek!

CNR Holding, geçtiğimiz günlerde, Pera Palas Oteli'nde Türkiye'deki ticari ataşeleri ağırladı. 

Pera Palas için marka savaşı başladı!

Osmanlı’nın en lüks oteli olan tarihi Pera Palas’ın isim hakkını elinde bulunduran Misbah Muhayyeş Vakfı, ünlü oteller zinciriyle marka mücadelesine girişti. 

Pera Palas Otel satılıyor mu?

İstanbul'un tarihi oteli dünyaca ünlü Pera Palas Otel 1895'den beri hizmet vermeye devam ediyor. Dubai Holdingin otel markası Jumeriah adı altında işletilen otel, geçtiğimiz günlerde bu markayla yollarını ayırdığını resmen duyurdu. Peki Pera Palas Otel satılıyor mu?

Çeşme Rasim Palas Otel restore ediliyor!

Atatürk'ün 1926 yılında bir hafta kaldığı ve vals yaptığı İzmir'in Çeşme ilçesinin Ilıca mahallesindeki Rasim Palas Oteli restore ediliyor. Otel yenilenerek günümüze kazandırılacak.

Çelik Palas dünyaya açıldı!

Bursa'nın ünlü oteli Çelik Palas, yaptığı ortaklıkla dünyaya açıldı. Çelik Palas Otel, yaptığı ortaklıkla dünyanın en büyük otel zincirlerinden Swiss-Belhotel International Hotel&Resorts'un halkalarından biri oldu.

Tarihi Çelik Palas, Swiss-Belhotel Int. ile dünyaya açıldı!

Dünya'nın en büyük otel zincirlerinden Swiss-BelHotel İnternational, tarihi Çelik Palas oteline ortak olarak Türkiye pazarına giriş yaptı. İşbirliğiyle otelin ismi Grand Swiss-Bellhotel Çelik Palas oldu.

Yeni Çelik Palas Otel yeniden satışta!

Daha önce defalarca ihalesi yapılan Yeni Çelik Palas Otel, 30 Haziran'da yeniden ihaleye çıkacak. İnşaatına 1988'de başlanan Otel 2002 yılından bu yana atıl vaziyette duruyordu.

Selenium Retro projesinin basın toplantısı ertelendi!

13 Mayıs 2015 tarihinde Pera Palas’ta gerçekleştirmeyi planladığımız Aşçıoğlu’nun Ataköy’de hayata geçireceği yeni ofis ve konut projesi Selenium Retro projesi basın toplantısı ileriki bir tarihe ertelendi.

1994 yılında Pera Palas ihale çıkacakmış!

1994 yılında İstanbul'un ilk otellerinde Pera Palas ihale çıkacakmış. Pera Palas'ın sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihale çıkarılacak tarihi otel, otel-müze olarak yaşamını sürdürecekmiş.

Pera Palas Otel ortakları Haberi

Pera Palas Otel ortakları

İstanbul'un tarihi oteli dünyaca ünlü Pera Palas yeni bir döneme hazırlanıyor. 2012 yılından bu yana Dubai Holdingin otel markası Jumeriah adı altında işletilen otel, geçtiğimiz günlerde bu markayla yollarını ayırdığını resmen duyurdu.

Otel, 15 Aralık itibariyle açıldığı gün olan 1895'de olduğu gibi yine Pera Palas Otel olarak hizmet vermeye başladı. Otelin resepsiyonisti artık telefonları "Pera Palas Jumeriah" diyerek değil, sadece "Pera Palace Otel" diye açıyor. Otelin sahibi Demsa'nın bundan sonra oteli kendisinin mi işleteceği yoksa başka bir grupla mı anlaşacağı merakla bekleniyor.

Para Dergisi yazarlarında Özlem Kapar Bayburs'un duyumlarına göre, Demsa'nın patronu Demet Sabancı Çetindoğan, karar vermek için acele etmiyormuş. Sabancı, şimdiye dek Fransız, Ispanyol, Amerikan ve bir de Türk işletmeci ile görüşmüş. Karar vermek için bir iki aylık süre koyan...