17 / 04 / 2024

polimeks Aşkabat Uluslararası Havaalanı

polimeks Aşkabat Uluslararası Havaalanı

Türk şirketi Polimeks tarafından başkent Aşkabat'ta inşaa edilen Türkmenistan'ın en büyük havaalanı törenle hizmete açıldı. 2 milyar 253 milyon dolara mal olan havaalanı, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından açıldı...

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Mayıs’a dair Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verisini yayımladı. Bu kapsamda Uluslararası yatırım pozisyonu açığı Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu.

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

YSK Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını resmen açıklarken, uluslararası yatırımcılar ise seçim sonuçlarını ‘büyük bir hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi. Uluslararası yatırımcılar çarpıcı tespitlerde bulundu.

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer aldı. Dolar TL karşısında ne kadar değerlenecek. Euro dolara karşı değer kaybedecek mi? İşte raporun dikkat çeken noktaları.

Gıda ve akaryakıt fiyatlarında kötü haber! Fiyat artışları beklenenden fazla olacak

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki enflasyonist baskının beklenenden daha fazla süreceği açıklandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2022 enflasyon raporunu açıkladı.

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Türklerin Senegal'de inşa ettiği havalimanına yoğun ilgi!

Senegal'de Türk firmaları tarafından 8 ayda inşa edilen Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı'nı (AIBD) 2 milyon 109 bin 611 yolcu kullandı.

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yurtdışı varlıkları yüzde 2,1 artış gösterdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Ocak ayı uluslararası yatırım pozisyonu gelişmelerini açıkladı. Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurtdışı varlıkları, 2017 yıl sonuna göre yüzde 2,1 oranında arttı. 

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

Kuveyt'te Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı gerçekleştirildi!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DEAŞ'ın ülkesinin hizmet ve ekonomik altyapısını hedef aldığını ve 150 bin yerleşim alanını yerle bir edildiğini açıklayarak, uluslararası topluma destek çağrısı yaptı. 

polimeks Aşkabat Uluslararası Havaalanı Haberi

polimeks Aşkabat Uluslararası Havaalanı


Türk şirketi Polimeks tarafından başkent Aşkabat'ta inşaa edilen Türkmenistan'ın en büyük havaalanı törenle hizmete açıldı.Toplam 2 milyar 253 milyon dolara mal olan havaalanı, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından açıldı. 14 bin metrekare alana inşa edilen 2. yolcu terminali saatte bin 200 yolcuya hizmet verecek. Söz konusu terminalde iç hat, CIP, dış hat seferleri yapılacak. Törende kısa bir konuşma yapan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, yürüttükleri açık kapılar siyaseti çerçevesinde ticari ve ekonomik ilişkilere daha fazla önem verdiklerini söyledi. Ülkesinde sivil havacılık sektörünün kalkınması için 2012-2030 yılları kapsayan bir kalkınma programının hazırlandığını söyleyen Berdimuhamedov, bu kapsamda yapımına başlanan Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesinin iki etapta inşa edileceğini kaydetti. Türkmen lider, yeni havaalanının ana terminalinin yapımına kadar 2. terminalin yolculara hizmet edeceğini belirtti....