19 / 04 / 2024

Rant lobisi

Rant lobisi

Kültür ve sanat kurumlarına dönük saldırılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 75 yıllık adresinden taşınan ve isminin gayrıresmî olarak değiştiği iddia ediliyor.Resim ve Heykel Müzesi'nin akıbeti belirsizliğini koruyor....

Adana'da FETÖ'ye imar rantı mı sağlandı?

Büyükşehir ve Kozan Belediye Meclisi’nin FETÖ’den tutuklanan zanlılar için imar değişiklikleri yaparak rant sağlamalarına olanak tanıdığı ileri sürüldü. Savcılık, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Mehmet Özhaseki: Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri birliklerin taşınması ile ilgili olarak açıklama yaptı. "Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar" diyen Özhaseki, kışlaların yeşil alan olacağını söyledi.

İstanbul ve Ankara'nın imar rantından faydalanıldı!

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi şehir plancısı Doç. Dr. Zafer Şahin değerlendirmelerde bulundu. Şahin açıklamasında, ''FETÖ’yü imar rantı palazlandırdı'' dedi.

Şerafettin Aşut: Arsa rantıyla yeni Türkiye mucizesi mümkün değil!

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, “Ülkemizin basit siyasi kavgalara değil, milleti birbirine kenetleyecek büyük hedeflere ihtiyacı var. Arsa rantı ile yeni Türkiye mucizesi yaratabilmek mümkün değil” dedi.

Şişli Belediyesi'nden rant açıklaması!

Şişli Belediyesi 27 Mayıs 2016'da Sabah gazetesinde yayınlanan ve bazı farklı haber sitelerinde de alıntı yapılan "Çat pat rant" haberiyle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Dursun ali'ye rant tepkisi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli’nin rant peşinde olduğunu savundu.

Mehmet Özhaseki: İmar rantına son vereceğiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz dedi.

Fatma Toru: Rant elde etmek isteyenler için şehri kurban etmeyiz!

Kentsel dönüşümün bir rant aracı olmadığını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, rant elde etmek isteyenlerin düşüncesi için şehri kurban etmeyeceklerinin özellikle altını çizdi.

Erhan Boysanoğlu: Rant vergisi konut fiyatlarını artırır!

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "Arsa sahibinden bir rant vergisi alınıyorsa o, fiyatlara aynen yansır. Konut fiyatları yükselmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Hüseyin Sözlü: Adana'da arsa rantçılığının önünü kestik!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Muhtarlarla İstişare Toplantısı'nda Seyhan ilçesinin mahalle muhtarlarıyla buluştu. Başkan Sözlü: Arsa rantçılığının önünü jilet gibi kestik. Allah'ın izniyle… Adana'nın merkezini yenileyeceğiz.

Bingöl'de EYY projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü!

2003 depreminden sonra köylerde evleri yıkılan vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü. Bodrum artı 4 kat imar izni verilen alandaki tek katlı binalar yıkılmaya başlandı.

Rant lobisi Haberi

Rant lobisi

Kültür ve sanat kurumlarına dönük saldırılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 75 yıllık adresinden taşınan ve isminin gayrıresmî olarak değiştiği iddia edilen Türkiye'nin ilk kamusal sanat müzesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin akıbeti belirsizliğini koruyor. 


Rant lobisi iş başında 1970'lere kadar Türkiye'deki tek sanat müzesi olduğu için devletin o tarihe kadar aldığı her eseri taşıdığı ve Türkiye'nin en önemli modern Türk resim koleksiyonunu bünyesinde barındıran müze, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne bağlı. Müze, kurulduğu günden bugüne bütçe ve idare sorunları nedeniyle sıklıkla kapanma tehlikesi yaşıyordu. Müzenin uzun süre kaldığı Veliahd Dairesi'nin 19. yüzyıldan kalma, onarım ve tadilat gerektiren yapısı da kısıtlı bütçenin zenginleştirme için kullanılmamasına neden oluyordu. Müze, Veliahd Dairesi'ndeki haliyle Başbakanın İstanbul rezidansını kapsayan bölgenin içindeydi ve...