29 / 03 / 2024

Rusya Ukrayna krizi Çimento sektörü

Rusya Ukrayna krizi Çimento sektörü

Türkiye çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Rusya- Ukrayna krizinin çimento sektörünü nasıl etkilediğini açıkladı. İşte konu ile ilgili dikkat çeken detaylar...

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

Doğal gaz ve elektrik krizine karşı kemerler sıkılıyor! Tek tek yasaklar geldi

Rusya – Ukrayna Savaşı ile birlikte hemen hemen tüm Avrupa ülkeleri enerji krizi çekmekte. Bazı ülkeler ise bunun için önlemler aldı. İşte detaylar…

Enerji krizine yeni tedbirler geldi!  Vergilendirmeye gidiliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan enerji krizi Avrupa’da kendini hissettirmeye devam ediyor. Belçika yeni tedbirler aldı…

Sıfır araçlarda acil durum önlemi! Artık yollarda olmayacak

Koronavirüs salgını, çip krizi ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı derken sıfır araçlarda bulunabilirlik sorunu büyüdü. Bulunabilirlik, küresel otomotiv satışlarının düşmesine neden olurken markalar acil durum önlemi alıyor.

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Tarım Bakanlığı'ndan buğday et şeker stokları tükeniyor iddiasına açıklama: Kayıtlarda yok istesek de alamayız

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle devam eden buğday krizi bir de Hindistan'ın söz konusu ürünleri ihraç yasağı getirmesiyle daha da derinleşti. Tarım Bakanlığı Türkiye'nin buğday, et ve şeker stoklarıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

Rusya Ukrayna krizi Çimento sektörü Haberi

Rusya Ukrayna krizi Çimento sektörü

TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krize değindi. Savaş nedeniyle kömür tedarikinde yaşanan zorluklarla ilgili önemli açıklamalar yapan Bozay, “Rusya- Ukrayna krizi yüzünden fabrikalarımız sadece hızla artan fiyatların maliyet üzerindeki olumsuz etkisi dışında aynı zamanda kömür tedariğinde zorluk yaşıyor. Asıl tehlike sürecin uzaması hainde bu problemin sektörümüzde üretimi durma noktasına getirmek üzere olmasıdır. Ülkemizin 2021 yılında Rusya’dan yaklaşık 1,5 milyar dolar civarında kömür ithalatı söz konusu. Sektörümüz ise 2021 yılında yaklaşık 5 milyon ton kömür ithal etti. Bu girdinin büyük bir kısmı da çimento sektörünün bir numaralı kömür tedarikçisi olan Rusya’dan gerçekleşti.” diye konuştu.

Bozay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Çimento üretim maliyetlerinin %80’ini enerji oluşturmaktadır, kömürdeki her 10 dolarlık artış...