25 / 04 / 2024

samsun osb haberleri 

samsun osb haberleri 

Karadeniz'de sanayi alanında önemli konuma sahip olan Samsun OSB, son zamanlarda yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor. Talebin çok olduğu bölgede ikinci etap için çalışmalar başladı.

Son dakika Samsun'da deprem

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi Karadeniz'de Samsun açıklarında bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte detaylar...

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili gelecek hafta tescil işlemi yapılacağını açıkladı. 

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Samsun OSB yatırımcıların radarına girdi!

Karadeniz'de sanayi alanında önemli konuma sahip olan Samsun OSB, son zamanlarda yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor. Talebin çok olduğu bölgede ikinci etap için çalışmalar başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden OSB yatırımcılarına yer tahsisi!

Samsun'da, yatırımcılara vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi, döviz ve dövize endeksli kredi gibi desteklerin verileceği ilçelerde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarına Samsun Büyükşehir Belediyesinin yer tahsis edeceği belirtildi.

Samsun'a OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada “İlçelerimizde organize sanayi bölgesi kurulma noktasında çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Tekkeköy OSB'de 6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Samsun İcra Dairesi, Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 65 Ada, 2 Parselde yer alan fabrikayı 6 milyon 3 bin 48 TL'ye icradan satıyor...

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıkalamada "Samsun'un büyük bir sanayi ve ticaret potansiyeli var. Bunu değerlendirerek yatırımı ve üretimi artıracak, işsizliği azaltacağız" diye konuştu.

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılıyor. Eurocast Döküm Sanayi A.Ş. OSB bölgesinde fabrika kuracak.

Salih Zeki Murzioğlu: Samsun'da yeni OSB kuracağız!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’da yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulmasına öncelik vereceklerini söyledi. Murzioğlu, "Katma değeri yüksek ürün üretip ihracatı artıracağız” dedi.

Samsun'a OSB ve üniversite geliyor!

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu, bölgede atıl durumda bulunan tersane alanına 'Savunma Sanayi OSB' kurulmasını değerlendirdi. Murzioğlu, "Sanayi yapılacak yer benim evimin mutfağı dahi olsa kabul ederim" şeklinde konuştu.

Samsun'un yeni bir OSB'ye ihtiyacı var!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentteki organize sanayi bölgelerinin yetersiz olduğunu belirterek, "Samsun'un ihracatını, üretimini ve istihdamını artırmak istiyorsak, yeni bir OSB'yi kentimize mutlaka kazandırmalıyız" dedi.

Samsun Havaalanı kapatılacak mı?

Samsun Havaalanı'nın kapatılmamasını manşetine taşıyan gazetemiz haberleri ses getirdi, 3 bin imza toplandı, Bakan Kılıç ve vekillere gönderildi.

samsun osb haberleri  Haberi

samsun osb haberleri 

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) doluluk sebebiyle yeni yatırımcılar için alternatif alanlar oluşturan Büyükşehir Belediyesi, teşviklere ilaveten yatırımcılara her türlü desteği vererek ilçe organize sanayi bölgelerine yönlendiriyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre;  destek ve altyapı hizmetleri sonucu Kavak ve Havza ilçelerindeki organize sanayi bölgelerinde özel sektör yatırımları her geçen gün artıyor.

ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARI ARTIYOR 

Firma taleplerinin gelmeye devam ettiği ilçe OSB’lerde genişleme alanları hazır hale getirilirken, ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Sanayi yatırımlarında cazibe merkezi haline gelen Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB’de doluluk oranı yüzde 70’e çıktı. Kavak OSB’de ise yüzde 50’ye çıkarken, 1200 dönüm arazide Terme OSB, 822 dekar arazide Çarşamba Karma OSB ve 852 dönüm arazide Vezirköprü Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB kurulmasına yönelik...