26 / 04 / 2024

Şanlıurfa güneş enerjisindenmi kazanacak

Şanlıurfa güneş enerjisindenmi kazanacak

Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası'na göre Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yıllık ortalama 1600-1650 kilovatsaat / metrekare güneş radyasyonuyla güneş santrali kurmak için elverişli bölgeler arasında yer alıyor.

Şanlıurfa'da KDV'den muaf, 8 taksitle 5 arsa satılıyor! 676 bin TL'den başlayan fiyatlarla imarlı arsa alabilirsiniz!

Şanlıurfa Milli Emlak Müdürlüğü, Şanlıurfa ili, Haliliye ilçesi, Gülveren Mahallesinde yer alan 5 adet imarlı arsayı KDV'den muaf, 8 taksit imkanıyla satıyor. Şanlıurfa'daki arsalar için ihale ne zaman yapılacak? 

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Şanlıurfa Bozova’ya TOKİ geliyor! 240 taksitle ev sahibi olun

Şanlıurfa TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi’nin detayları gün geçtikçe belli oluyor. Peki, TOKİ Şanlıurfa Bozova Projesi’nde toplam kaç konut yer alacak? TOKİ Şanlıurfa Bozova 2022 konut fiyatları ne kadar?

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Şanlıurfa'ya önümüzdeki yıl yeni şehir hastanesi yapılıyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm,  yaptığı açıklamada, şehir hastanesi ile Şanlıurfa'daki sağlık hizmetinin kalite ve konforunun artacağını belirtti. 

Şanlıurfa'da kripto para operasyonunda iki kişiye gözaltı!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde devam eden kripto para operasyonunda iki şüpheli gözaltına alındı. 

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?

Şanlıurfa Ceylanpınar'a sağlık ocağı yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'ne sağlık ocağı yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa'da kira fiyatları arttı!

Şanlıurfa'da ev kiraları günden güne artıyor. Faizlerin yükselmesi ve pandemi nedeniyle kent emlak sektöründe en durgun günlerini yaşıyor.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

Şanlıurfa Göbeklitepe tesisleri hizmete girdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamladığı GAP 4.Etaptaki 'Göbeklitepe Tesisleri'ni hizmete açtı.

Şanlıurfa Trambüs Projesi TBMM gündeminde!

Şanlıurfa ilinde yapılan Trambüs Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa güneş enerjisindenmi kazanacak Haberi

Şanlıurfa güneş enerjisindenmi kazanacak

Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Şanlıurfa'ya güneş enerjisi santrali kurulacak. Son yıllarda enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye'de yerli ve yenilenebilir enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bu kapsamda güneş enerjisine dayalı yatırımlar önemli bir yer tutuyor.


YATIRIM KÜÇÜK GETİRİSİ BÜYÜK


Bu çerçevede, Arya Energy Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketide Şanlıurfa'ya güneş enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor. Santral için hazırlanan proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, şirket Şanlıurfa'da 9,99 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali kuracak. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kurulacak santralin proje bedeli ise 940 bin lira olarak belirlendi. Paneller için 445 bin lira harcanması planlanan projenin enerji nakil hattı için ise 95 bin liralık kaynak kullanılacak.


İSTİHDAM SAĞLAYACAK


Söz konusu...