19 / 04 / 2024

Sarpıncık RES Projesi çed

Sarpıncık RES Projesi çed

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

Adana Büyük Sanayi Projesi için başvuru başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Seyhan Belediyesi, AESOB ile ATO işbirliğiyle oluşturulan, Büyük Sanayi Projesi'ne dahil olmak isteyenler için ön talep başvuruları başladı.

Adana Seyhan Büyük Sanayi projesi için düğmeye basıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Seyhan Belediyesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Adana Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle oluşturulan, Adana Seyhan Büyük Sanayi Projesi için düğmeye basıldı.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İzmir Sarpıncık’taki RES inşaatı devam ediyor mu?

İzmir 1. İdare Mahkemesi Karaburun Sarpıncık’taki Rüzgar Enerji Santrali inşaatının dayanağı olan imar planlarını 24 Mart’ta iptal etmesine rağmen bölgedeki inşaat çalışmaları son sürat sürüyor.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

Sarpıncık RES iptal kararı ıslak imzaya takıldı!

Karaburun Kaymakamlığı’na iletilen İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Karaburun Sarpıncık’taki RES projesinin iptal kararı, ilçe Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’nin ıslak imza şartına takıldı.

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

İzmir Ovacık RES projesi protesto edildi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Urla'nın Ovacık Köyü'nde ormanlık alana kurulması planlanan RES'lere tepki gösterdi. Akatlı Köylü kadınlarla el ele verdi.

Urla Ovacık RES projesine valilikten ÇED onayı!

Abdullah Tivnikli'nin, Çeşme'de yapacağı Ovacık RES projesi bir kez daha onaylandı. Geçen yıl yöre halkının tepki ve itirazlarıyla iptal edilen "ÇED gerekli değildir" kararı sonrasında şirket yeniden proje dosyası hazırlamıştı.

Sarpıncık RES Projesi'nde inşaat başladı!

ÇALIK Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti. Sarpıncık RES Projesi'nin inşaat çalışmalarına başlandı. Büyük iş makinalarıyla girilen, zeytinliklerin de bulunduğu Kızılcadağ mevkiinde inşaat hızla devam ediyor.

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Sarpıncık RES Projesi çed Haberi

Sarpıncık RES Projesi çed

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi. Karaburunlular bu ÇED'e karşı tekrar dava açtı ama şirket mahkemenin 15 günlük savunma süresini dahi beklemeden araziye girerek çalışmalara başladı. 



DAMAT'IN ESKİ ŞİRKETİ 


Cumhurbaşkanı Rcccp Tayvip Erdoğan'ın damadı, AKP hükümetinin günümüzdeki Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın bir dönem CEO'luğunu yaptığı Çalık Holdingin projelerine vargı freni işlemiyor! Çalık Rüzgar Enerji Üretim AŞ'ııin, Karaburun Sarpıııcık köyü yakınlarında kurmak istediği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED olumlu belgesi verdiği RES projesi için mahkeme kararı beklenmeden inşaat faaliyetine yeniden başlandı. 



SIĞINACAK YER BIRAKMIYORLAR


Karaburun'da yaşayan 78 yurttaş adına bu RES Projesine karşı dava açan Çevre ve Ekoloji Hareketi (ÇEHAV) avukatlarından Cem Altıparmak, mahkemenin...